Piqué es corona com el futbolista més ben pagat de la Lliga

Encara que el defensa ha exhibit un discurs hipòcrita i victimista, L'Equipe confirma que guanyarà 27,7 milions fixos aquesta temporada, amb la possibilitat de retirar-se en la 2023-24 amb 40 milions garantits

El periodista Juan Irigoyen va escriure al diari El País fa poc que Gerard Piqué havia influït notòriament en la decisió de Joan Laporta de donar-li la puntada a Leo Messi l’estiu passat. “Sense Leo, s’arregla el tema del joc net financer”, li va suggerir el defensa central al nou president qui, amb la seva astúcia mundana i pràctica, va preferir tenir a Gerard de la seva part, com a confident i influencer dins del vestuari, abans que esforçar-se per renovar a Messi, per 60 milions, un futbolista al qual no podria controlar de cap de les maneres.

Gerard Piqué, sotmès a les seves ordres, li sortia per la meitat de preu o una mica menys, perquè aquesta temporada, per exemple, s’assegura un ingrés mínim de 27,7 milions d’euros, liderant el rànquing dels futbolistes més ben pagats de la Lliga.

Així ho va confirmar ahir en les seves pàgines el diari L’Equipe, amb una precisió i rotunditat que no deixa dubtes. Afirma aquest diari que després de Gerard Piqué, amb 2,3 milions al mes, els segons en aquest top cinc són Gareth Bel i Eden Hazard del Real Madrid, amb 2,2 milions mensuals, tancant la llista Sergio Busquets (1,9 milions) i Alaba i Griezmann (1,88 milions).

Pel que fa als entrenadors, Diego Pablo Simeone (3,33 milions), està en el primer lloc, molt per sobre de Carlo Ancelotti (0,91) i Marcelino García Toral (0,5).

El cas de Gerard Piqué revesteix especial actualitat i rellevància perquè ell mateix es va encarregar d’intentar ocultar aquesta condició de futbolista més ben pagat del futbol espanyol. Va arribar, fins i tot, a publicar un extracte del seu compte de CaixaBank amb un ingrés de poc més de 2 milions, insinuant que aquest era el pagament intermedi de la temporada. Com si jugués gairebé gratis després de realitzar un “extraordinari” sacrifici a favor de la sostenibilitat del club en una cruïlla d’afectació als ingressos per culpa de la pandèmia.

Res més lluny de la realitat, perquè Piqué va aprofitar el moment per a signar el contracte que li va oferir Josep Maria Bartomeu quan, a canvi de rebaixar-se una part (1,9 milions) per a ajustar-se a la caiguda dels ingressos per la COVID de la temporada 2019-20, va signar una ampliació de contracte fins a la 2023-24 en unes condicions realment excepcionals.

Piqué, segons ha pogut confirmar EL TRIANGLE, a més d’assegurar-se 27,7 milions aquesta temporada, es garanteix 29,5 milions la pròxima i, en funció dels seus registres i participacions, automàticament renovaria per a la 2023-24 amb un fix de 28,2 milions, més un premi de final de contracte de 12,6 milions, el que suposaria un total de 40,8 milions en concepte de fix, sense comptar altres variables.

Les xifres no han de ser jutjades en funció de cap altra realitat social, perquè el futbol professional viu en una bombolla on l’oferta i la demanda responen a les seves pròpies regles. Piqué va negociar unes contraprestacions excel·lents quan el club necessitava una rebaixa interna de la massa salarial i la directiva de llavors, presidida per Josep Maria Bartomeu, va atendre, va aprovar i va signar les seves pretensions.

En el cas de Piqué, les qüestions que converteixen el seu súper-contracte en un fet certament cridaner són, primerament, la postura hipòcrita i mentidera amb la qual ha viscut aquesta situació de crisi econòmica i financera del club, emparant-se en una exposició mediàtica entre lacrimògena i victimista, com si ell hagués estat l’únic a donar la cara per l’entitat com va fer quan el club no podia inscriure a Memphis i Éric Garcia, que va ser possible retardant el cobrament d’una petita part de la seva fitxa. Un ajornament, en cap cas una renúncia.

Tampoc el va deixar en molt bon lloc aquesta comèdia de publicar a twitter una captura del seu mòbil reflectint un ingrés del club fora de context, fins i tot fent-se l’indignat per les xifres que van circular del seu contracte quan el periodista de TV3 Lluís Canut va explicar que, efectivament, la seva porció del pastís salarial d’aquesta temporada no baixava dels 28 milions.

El diari L’Equipe confirma aquesta informació del total dels emoluments d’un futbolista com Piqué, del qual algun altre company que ara està negociant la seva renovació podria també assegurar al president que si se’n va Piqué s’arregla el marge salarial en bona part o almenys prou perquè, per exemple, Araujo o Gavi puguin renovar pel Barça, perquè tots dos tenen sobre la taula molt bones ofertes econòmiques per a jugar en un altre club si el Barça no pot igualar-les. Ja li ha passat a Sergi Roberto, que no renovarà segur, i és el cas de Dembélé.

Els agents de tots aquests futbolistes saben que els problemes de la massa salarial actual es poden focalitzar bastant en diversos futbolistes, però sobretot en Piqué.

El defensa, avui millor amic del president Laporta per al que faci falta, ingressarà aquest curs aquests 27,7 milions sobre la base dels següents conceptes:

-Per contracte laboral: 13.600.000 €

-Per contracte d’imatge: 2.400.000 €

-Per contracte laboral si juga el 35% dels partits: 2.800.000 €

-Per contracte d’imatge si juga el 35% dels partits: 500.000 €

-Premi Fidelitat contracte laboral: 7.200.000 €

-Premi Fidelitat contracte imatge: 1.200.00 €

A més, encara pot afegir 1.000.000 € si l’equip es classifica per a la Champions League, és a dir entre els quatre primers, un objectiu perfectament al seu abast, a la vista de la millora del joc i dels resultats i també d’un calendari que sembla afavorir aquests interessos.

Si, a més, caigués el premi gros d’atrapar al Real Madrid i conquistar la Lliga, la prima afegida seria d’1.650.000 €.

El destacable aquesta temporada és la xifra que ha deixat de guanyar a causa dels mals resultats en la fase de grups de la Champions League, de ni més ni menys que de 2.350.000 €.

Piqué, a més, tenia signats 2.200.000 € per superar els vuitens de final i 2.475.000 € en cas de superar els quarts de final.

Les xifres pactades per a semifinals i final en cas de victòria eren espectaculars, 2.800.000 € per aconseguir jugar la final i 2.900.000 € per la gran victòria.

Encara que impossible enguany, un futbolista com ell pot multiplicar aquests ingressos quan es produeix una combinació de títols com Lliga + Copa (2.250.000 €) o Lliga + Champions (3.900.000 €). I el màxim, el premi pel Triplet el té establert en 4.500.000 €.

És clar que Gerard Piqué faria bé de gaudir d’aquests feliços anys del seu final de carrera en els quals encara pot donar-li als barcelonistes grans alegries futbolístiques i ell mateix coronar una carrera amb un palmarès extraordinari, únic, acompanyat d’una ben guanyada i merescuda recompensa econòmica.

Si, arribat el cas, acabés la seva última temporada amb un Triplet podria embutxacar-se més de 45 milions. No cal fer-ne ostentació ni caure, com ha fet aquest any, en la comèdia d’aparentar que juga només per amor als colors blaugrana. Però, ni poc ni massa.

(Visited 143 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Feu un comentari