La delegació de la Generalitat a la UE compara Espanya amb Rússia

Erika Casajoana equipara l'arrest de manifestants pacífics a Moscou amb els llaços grocs a Catalunya

La delegada adjunta de la Generalitat a la UE, Erika Casajoana, i el delegat Gorka Knörr

Foto: @Catalonia_EU

La delegada adjunta del Govern de la Generalitat a la Unió Europea (UE), Erika Casajoana, ha comparat la repressió que pateixen els ciutadans russos que es manifesten contra el president Vladímir Putin amb el que va passar amb els llaços grocs a Catalunya. En una intervenció al Parlament de Flandes, Casajoana ha retret a la UE que no defensi els valors europeus amb vehemència en la causa catalana.

“Em pregunten, hi ha algun exemple a Europa dels llaços grocs? Sí, a Moscou. Si portes un cartell blanc, t’arresta la policia. A Catalunya, si duies una samarreta groga, no podies entrar a un estadi de futbol“, ha manifestat la delegada adjunta de l’Executiu català, que ha assenyalat que no es pot dir als ucraïnesos “que són els campions dels valors europeus i després, quan Espanya ens trepitja, mirar cap a un altre costat”.

El que demanem a Europa i no hem aconseguit encara és que es defensin els valors europeus a Catalunya amb la mateixa energia i convicció que a Bielorússia, Ucraïna i Moscou“, ha reclamat Casajoana, unes declaracions amb les quals el delegat del Govern a Brussel·les, Gorka Knörr, s’ha mostrat d’acord assentint amb el cap. La delegada adjunta també ha assegurat que Ciutadans (Cs) és un partit “molt de dretes quan es tracta d’assumptes catalans”, i ha acusat la formació de voler “prohibir el català a les escoles” i d’haver nascut “per lluitar contra els catalans”.

(Visited 98 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari