Junts s’hi torna atribuint a ERC vincles amb una “condecorada per Putin”

Alexi Sarri culpa els republicans d'una pèrdua de suports exteriors de l'independentisme dient que van "protegir" una diputada letona del seu eurogrup

Aleix Sarri, durant un debat electoral
Aleix Sarri, durant un debat electoral

Aleix Sarri, el director de l’oficina europarlamentària de Junts, ha tornat la pilota russa a ERC fent-se ressò a Twitter d’una informació del digital El Món que assegura que “ERC també es va veure amb una suposada espia russa”.

Sarri ha destacat que “Fa 8 anys que ERC comparteix grup parlamentari a Brussel·les amb una eurodiputada que legitimà la invasió russa d’Ucraïna el 2014 i ha estat condecorada per Putin”, en referència a la letona d’origen rus Tatiana Zdanoka, la qual es va reunir amb la direcció d’ERC.

A més, ha indicat que “això sí que ens ha fet mal com a moviment”, abans d’afirmar que ja abans de l’1-O “hem estat alertats pels amics dels països bàltics dels suports que estàvem perdent per l’associació amb Zdanoka. No es va voler escoltar i se la va protegir a consciència”.

“Tenint en compte que tot plegat ha succeït amb l’actual lideratge d’ERC, afirmacions com «que algú estableixi lligams de l’independentisme amb Rússia ens fa un mal absolut» agafen una nova dimensió”, ha afegit.

L’excoordinador de política internacional de l’expresident Quim Torra, i exassessor de l’eurodiputat Ramon Tremosa, ha publicat aquests comentaris després que ERC justifiqués les declaracions del seu diputat i portaveu al Congrés, Gabriel Rufián, contra l’expresident Carles Puigdemont i figures de la seva confiança, pels seus suposats tractes amb Rússia.

Rufián, en concret, va donar crèdit a les informacions que vinculen Josep Lluís Alay i Gonzalo Boye amb funcionaris i membres de la comunitat d’intel·ligència de Rússia, i va tractar-los de “senyorets” que “es creien James Bond”.

(Visited 74 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari