Vicent Sanchis s’estalvia donar explicacions al Parlament per les seves irregularitats

Suspesa la sessió de control de CCMA que s’havia de celebrar divendres a l’espera dels nomenaments dels substituts dels directors de TV3 i Catalunya Ràdio

Vicent Sanchis, en una sessió de la comissió de control de la CCMA

El director de TV3, Vicent Sanchis, no haurà de donar explicacions a la sessió d’aquest divendres de la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) de les seves incompatibilitats legals i ètiques en l’exercici del seu càrrec de les quals ha anat informant les darreres setmanes EL TRIANGLE. L’ordre del dia d’aquesta sessió havia exclòs les habituals compareixences dels directors de TV3 i Catalunya Ràdio i de la presidenta de la CCMA i la Mesa de la Comissió pretenia que només s’hi discutís una proposta de llei i que hi comparegués el síndic de Greuges, Rafael Ribó per presentar un informe sobre el tractament de la infància a TV3 i Catalunya Ràdio.

La nova direcció de la CCMA ha adduït que encara no tenia prou informació com per acarar una sessió de control. Tot apunta que, a més, vol fugir de comparèixer al costat de Sanchis, a l’espera de la seva propera destitució. S’ha filtrat que la CCMA el destituirà en les properes hores i nomenarà en el seu lloc el fins ara home de confiança, Sigfrid Gras. Gras assumiria la direcció de TV3 mentre es nomena un director definitiu després del concurs que ha de convocar la CCMA. A Catalunya Ràdio es produiria una situació idèntica i el fins ara sots-director, Jordi Borda, ocuparia uns mesos el lloc que deixarà vacant Saül Gordillo.

Sanchis ha assumit que els seus dies al front de TV3 estan comptats i que ha de mantenir un perfil baix fins que es produeixi el seu cessament. En aquest sentit, va ser simptomàtica la seva absència en la celebració al local de La Paloma, a Barcelona, del programa FAQS número 200. Aquest programa va ser, precisament, una de les primeres apostes fortes que va fer Vicent Sanchis després del seu nomenament com a màxim responsable de la Televisió de Catalunya el 13 de març de 2017.

En l’anterior sessió de la comissió de control de la CCMA, Sanchis va ser sotmès a un bombardeig de preguntes i crítiques per part dels grups de l’oposició pel fet que compaginés la direcció de TV3 amb la possessió d’accions a Comunicació Vinària i que, a més, el 20 de novembre de 2019, acceptés ser nomenat administrador suplent d’aquesta empresa. El pool de societats dependents de Comunicació Vinària ha subscrit 9 contractes amb la CCMA des de que Sanchis dirigeix TV3. A més, dos mesos després que arribés al càrrec, Comunicació Vinària va firmar un contracte amb la CCMA gràcies al qual el Canal 33 emetria la gala d’entrega dels Premis Vinari que organitza cada any a Vilafranca del Penedès. Fins aleshores, aquesta gala la transmetia Penedès Televisió. Cada any, el mes de juny, la CCMA i Comunicació Vinària han renovat aquest contracte. A més, l’agència publicitària de Comunicació Vinària, Editora Singular Digital RGC, ha firmat cinc convenis d’intercanvi de publicitat amb la CCMA per valor d’uns 42.000 euros.

Vicent Sanchis va assegurar a la comissió de control de la CCMA que sempre que sortien qüestions relacionades amb Comunicació Vinària a l’hora de firmar contractes i convenis s’inhibia i que el seu equip ho sabia. També va justificar que a la seva Declaració de Béns Patrimonials com a alt càrrec de la Generalitat hi constés que tenia un 10% d’accions a Comunicació Vinària dient que va ser un error seu. Precisament, el llindar de la incompatibilitat d’un alt càrrec pel que fa a possessió d’accions d’una empresa està en el 10%. Tres dies després de la reunió de la comissió de control, a la seva Declaració de Béns s’hi va canviar aquest 10% per un 9,8%. Pel que fa a tenir un càrrec a Comunicació Vinària, la qual cosa també és incompatible amb dirigir TV3, va treure importància a la seva funció i va dir que si l’administrador titular cessava aleshores decidiria si seguia a la televisió pública o en aquesta empresa privada.

Comunicació Vinària s’ha domiciliat des del gener en un local propietat de Sanchis. Quan li van demanar per aquesta qüestió a la sessió parlamentària, va dir que li ho preguntés a la seva empresa immobiliària, Alting i que ell es limitava a cobrar els mil euros mensuals de lloguer. Un cop destituït ho tindrà més fàcil per decidir el seu futur personal i professional.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.