Desestimen el recurs de Junqueras i Romeva a la condemna per sedició

El Tribunal Constitucional ha avalat la sentència amb tres vots particular, i obre la via a la reclamació europea

Raül Romeva i Oriol Junqueras
Raül Romeva i Oriol Junqueras

El Tribunal Constitucional ha desestimat el recurs presentat per l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras i per l’exconseller Raül Romeva contra la sentència del Tribunal Suprem que els va condemnar a penes de 13 i 12 anys de presó i inhabilitació absoluta, respectivament, com a autors d’un delicte de sedició.

Dels nou vots emesos, tres han estat favorables a donar empara a Junqueras i Romeva per vulneració de drets. Els han signat els magistrats Juan Antonio Xiol, María Luisa Balaguer i Ramon Sáez Valcárcel, considerats del sector progressista. Els magistrats Antonio Narváez, Cándido Conde-Pumpido -tots dos, recusats pels implicats- i Alfredo Montoya no han participat de la votació.

Aquest dijous, l’alt tribunal té previst donar més detalls sobre aquestes dues sentències. Ara, tant Junqueras com Romeva ja poden portar el cas al Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH), com ja han fet alguns dels condemnats per l’1-O. Els dos ja han anunciat que així ho pensen fer.

D’altra banda, el Constitucional ha comunicat a través d’una nota de premsa que també dijous es pronunciarà sobre els casos dels exconsellers Dolors Bassa i Joaquim Forn.

(Visited 81 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari