Cadena de recursos del Govern, l’Ajuntament de Barcelona i els municipis contra l’anul·lació de la ZBE

Les administracions acorden una estratègia unitària per evitar la sentència ferma, que suspendria la normativa

Cartell de la Zona de Baixes Emissions (ZBE)

L’Ajuntament de Barcelona, el Govern de la Generalitat i els municipis implicats en la Zona de Baixes Emissions (ZBE) iniciaran una “cadena de recursos de cassació” com a resposta a la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d‘anul·lar l’ordenança que regula la ZBE. Així ho han anunciat aquest dimecres representants del consistori, de la Generalitat i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en una roda de premsa conjunta, després de reunir-se per consensuar una resposta conjunta a la sentència del tribunal.

Segons han explicat la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz; la regidora de Mobilitat, Laia Bonet; el regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia; el director general de Qualitat Ambiental de la Generalitat, Marc Sanglas; i el director de l’Àrea de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Joan Maria Bigas, els primers en presentar el recurs seran l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, que ja han rebut la sentència del TSJC i disposen de 30 dies per recórrer-la.

Posteriorment, ho faran els quatre municipis que també estan inclosos en la ZBE -Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs- els quals encara no han rebut la resolució judicial. El consistori barceloní, l’Executiu català i l’AMB pretenen demostrar així la “unitat d’acció” que han acordat per defensar la ZBE, normativa que asseguren que segueix vigent fins que hi hagi una sentència ferma, precisament el que les administracions volen evitar.

La líder d’Urbanisme, Janet Sanz, ha considerat que la decisió judicial del TSJC “va contra el sentit comú” i ha assenyalat que “incorpora més elements polítics i ideològics que no pas jurídics”. En la mateixa línia, el director de Qualitat Ambiental de la Generalitat, Marc Sanglas, ha afirmat que la sentència “va en contra del que indiquen les autoritats europees”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides