El TSJC anul·la la Zona de Baixes Emissions per “excés” de restriccions

El tribunal considera que falten informes i que les mesures són desproporcionades pel que fa a l`àmbit geogràfic i als vehicles afectats

Zona de Baixes Emissions (ZBE)

Foto: Ajuntament de Barcelona

La sala contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat aquest dilluns l’ordenança de l’Ajuntament de Barcelona que regula la Zona de Baixes Emissions (ZBE) per “manca d’informes que avalin algunes restriccions” i per la desproporcionalitat de diverses mesures.

Segons ha anunciat el mateix tribunal, la sala també considera que la normativa s’excedeix en l’àmbit geogràfic d’implantació i que és massa restrictiva en relació amb els tipus de vehicles afectats. La resolució és d'”aplicació immediata”, segons ha avançat El Periódico.

El TSJC ha estimat sis recursos d’una desena de col·lectius, entre els quals es troben la Plataforma d’Afectats per les Restriccions Circulatòries, l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya, el Gremi Provincial de Tallers de Reparació i Manteniment d’Automòbils, la Federació Empresarial Catalana d’Autotransport de Viatgers (Fecav) i l’Associació d’Empresaris de Transport Discrecional de Catalunya (Audica).

La ZBE va entrar en vigor el gener del 2020, i prohibeix als vehicles antics o sense cap etiqueta ambiental entrar a la capital catalana. El perímetre està limitat per la ronda de Dalt i la ronda Litoral, i engloba tot el terme municipal de Barcelona (excepte la Zona Franca, el barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes), el municipi de l’Hospitalet de Llobregat i part dels municipis de Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Sant Adrià de Besòs.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.