Barcelona avisa: la zona de baixes emissions continua per ara vigent

L'Ajuntament expressa "sorpresa i perplexitat" per la sentència del TSJC que anul·la la ZBE i recorda que es pot recórrer

Instal·lació de senyals indicadors de la zona de baixes emissions

L’Ajuntament de Barcelona avisa que la zona de baixes emissions (ZBE) continua vigent malgrat que el TSJC hagi tombat l’ordenança municipal que la regula. “La sentència no és ferma”, ha afirmat el regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, en una compareixença al consistori, en què ha dit que en les setmanes vinents es poden presentar recursos en contra al Tribunal Suprem.

Badia ha expressat “sorpresa i perplexitat” per la sentència, una sensació que ha dit que comparteixen els altres ajuntaments de l’àrea metropolitana afectats, així com el govern de la Generalitat. De fet, el regidor ha anunciat que totes les administracions implicades en la ZBE de Barcelona es reuniran aquest dimarts a la tarda després d’analitzar la sentència. Serà en aquest marc quan es decidirà si es presenta recurs contra l’escrit judicial.

El regidor també ha apuntat que quan els equips jurídics hagin fet una anàlisi més detallada de la sentència es podrà detallar què passa amb les multes que s’han posat fins ara.

La sala contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat aquest dilluns l’ordenança de l’Ajuntament de Barcelona que regula la ZBE per “manca d’informes que avalin algunes restriccions” i per la desproporcionalitat de diverses mesures.

La ZBE va entrar en vigor el gener del 2020, i prohibeix als vehicles antics o sense cap etiqueta ambiental entrar a la capital catalana. El perímetre està limitat per la ronda de Dalt i la ronda Litoral, i engloba tot el terme municipal de Barcelona (excepte la Zona Franca, el barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes), el municipi de l’Hospitalet de Llobregat i part dels municipis de Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Sant Adrià de Besòs.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.