És nou el muntatge de Putin i Puigdemont a cavall que s’ha fet viral aquests dies?

Vladimir Putin i Carles Puigdemont, en un muntatge gràfic

No. Aquests dies, a Twitter la imatge del president de Rússia, Vladimir Putin, portant els regnes d’un cavall amb l’ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont assegut darrere s’ha fet viral. Ha circulat i encara circula molt i va apareixent en nombrosos perfils d’usuaris amb multitud de ‘m’agrades’ i retuits. Però el muntatge no és nou. Va començar a circular l’octubre del 2020 quan van aparèixer les primeres informacions dels esforços de Puigdemont per obtenir el suport de Putin a la independència de Catalunya. Va passar primer per mitjans com elmundo.es o periodistadigital.com abans de passar a Twitter i els xats telefònics.

Puigdemont no va ser el primer dirigent polític a qui es va fer seure, mitjançant photoshop, abraçat a Putin dalt del cavall. El president dels Estats Units Donald Trump ja havia ocupat aquest lloc el 2016. El muntatge amb Putin i Trump va circular després que el segon guanyés les eleccions presidencials als Estats Units. El president rus li va enviar un telegrama de felicitació i li va manifestar “la seva esperança de treballar junts per treure les relacions entre Rússia i els Estats Units del seu estat de crisi”. A Biden no el veurem dalt d’aquest cavall.

La imatge de Putin i Puigdemont ha tornat a difondre’s per les xarxes i els xats després que hagin coincidit la invasió russa d’Ucraïna i les noves informacions sobre els viatges de Josep Lluís Alay, cap de l’Oficina de l’ex-president de la Generalitat, a Moscou, el 2019, per buscar la complicitat del Kremlin amb el procés independentista.

(Visited 678 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari