El Banc d’Espanya rebutja la llicència bancària de l’Institut Català de Finances

L'anterior Govern de la Generalitat de Catalunya va presentar la sol·licitud al març del 2021 mentre Pere Aragonès era conseller d’Economia i Hisenda

Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya
Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya (Twitter).

El Banc d’Espanya ha desestimat la petició de l’Institut Català de Finances (ICF) per obtenir llicència bancària per operar al mercat minorista. La decisió s’ha pres per motius tècnics i la falta d’un informe favorable de la Comissió Europea sobre les ajudes de l’Estat. L’anterior Govern de la Generalitsat  va presentar la sol·licitud el març del 2021 mentre Pere Aragonès era conseller d’Economia i Hisenda.

El Departament d’Economia de la Generalitat, dirigit per Jaume Giró, ha confirmat la notícia a EFE i ha assegurat que l’ICF ha presentat un recurs per “solucionar els aspectes tècnics de la desestimació”, que són “divergències interpretatives resolubles”.

La Generalitat continua explorant vies alternatives per crear una banca pública minorista. El Departament d’Economia ha destacat que és un objectiu “estratègic” que es manté “intacte”. El Govern d’Aragonès aspirava a que l’entitat financera catalana pogués formar part de la gestió dels fons europeus Next Generation a Catalunya i facilités la participació en projectes estratègics.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides