Més de 500 manifestants denuncien la inseguretat per la caça als boscos a Mataró

El Govern de la Generalitat s'ha compromès a modificar la llei del 1970 després d’un greu accident a Argentona

Manifestació contra la inseguretat per la caça als boscos
Manifestació contra la inseguretat per la caça als boscos (Twitter).

La vida de Francesc Jiménez ha fet un volt de 180 graus. Mentre passejava amb bicicleta per Argentona, va ferir-li un tret accidental d’un caçador durant una batuda de senglars autoritzada el passat 29 de gener. Més de 500 persones s’han manifestat a Mataró avui, diumenge 20 de març, per a exigir canvis en la Llei de caça, aprovada el 1970, i per a reclamar més seguretat a les batudes.

La mobilització ha estat convocada pels familiars del ciclista que ha perdut el 70% de la capacitat en un pulmó i la lesió a la medul·la li impedirà tornar a caminar. Al crit de “Volem perdre’ns per la muntanya sense perdre la vida”, la concentració estava encapçalada per una pancarta on es llegia “Volem un bosc segur. Lluitem per un canvi en la normativa de la caça”.

Han reclamat la prohibició de les batudes durant els caps de setmana i les vacances escolars. També han demanat que estiguin totalment perimetrades i vigilades i que es facin controls d’alcoholèmia aleatoris. Han exigit a la Generalitat que es faci un registre dels accidents de caça. Cada setmana es realitzen més de 500 batudes a Catalunya, però no hi ha un recompte dels ferits associats a la caça en els últims anys.

Hi haurà canvi en la llei

Els manifestants s’han trobat al Parc Central de la capital del Maresme i han iniciat la mobilització fins a arribar a l’Ajuntament de Mataró. Josep Lluís, el sogre del ciclista ferit, ha explicat que el seu gendre els ha demanat des de l’hospital que facin tot el possible perquè ningú més sofreixi com ell.

La Generalitat de Catalunya està elaborant un protocol que millorarà la seguretat de les batudes i minimitzarà els “conflictes de convivència” entre els usuaris del bosc. En la temporada de caça 2022-23 s’exigirà l’anunci previ de les batudes (actualment només és una recomanació) amb un marge de temps perquè els gestors dels parcs naturals puguin establir mecanismes que facin compatibles i segurs els seus diferents usos.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “Més de 500 manifestants denuncien la inseguretat per la caça als boscos a Mataró”

  1. Parleu de la llei de 1970… En tal any Franco vivia. Això vol dir que en tota l’etapa de la Generalitat, la caça ha estat regulada per una llei franquista. Com amb la llei electoral catalana, la Generalitat ha demostrat la seva incapacitat. Estem parlant d’àmbits amb competències pròpies, sense cap interferència espanyola. Hi ha alguna altra comunitat autònoma que no tingui llei de caça pròpia? Vergonya, cavallers, vergonya!!!

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.