La residència de Drassanes, sota control arqueològic

La Generalitat condiciona l’aprovació impulsada per Janet Sanz

Janet Sanz

El fons d’inversió Brookfield promou la construcció d’una enorme residència d’estudiants a l’avinguda del Paral·lel de Barcelona, just al davant d’on hi ha les Drassanes medievals. Es tracta d’una zona molt sensible, ja que és molt possible que s’hi puguin amagar restes arqueològiques de gran valor, fet que condicionaria i aturaria aquest projecte especulatiu.

Com ja ha explicat EL TRIANGLE, el fons Brookfield, a través de la societat Alba Spanish Propco 1 SLU, pretén construir en aquest indret una residència amb capacitat per a 465 estudiants. Això és possible gràcies al fet que l’Ajuntament de Barcelona ha autoritzat que les habitacions individuals d’aquest immoble tinguin només 7 metres quadrats, i les dobles, 12 metres quadrats. D’aquesta manera, l’aprofitament que n’obté l’empresa és màxim.

Aquesta operació especulativa que s’ha de fer al cor del Paral·lel ha estat acompanyada, en tot moment, per la tinent d’alcaldia d’Ecologia i Urbanisme, Janet Sanz, que ha posat una catifa vermella perquè Brookfield pugui tramitar, de manera supersònica, el seu projecte. Aquesta velocitat ha sorprès altres promotors immobiliaris que operen a Barcelona i que es desesperen davant la lentitud de l’Ajuntament.

En l’últim plenari municipal es va aprovar el pla especial urbanístic que empara la construcció d’aquesta enorme residència d’estudiants. Però la direcció general del Patrimoni Cultural de la Generalitat, en el seu informe preceptiu incorporat a l’expedient, ha condicionat la seva aprovació al fet que les obres que es facin en aquest solar hauran de comptar amb “seguiment arqueològic” per evitar que es pugui malmetre qualsevol resta de l’antiguitat.
El projecte de Brookfield pot tenir una pedra (que seria intocable) a la sabata.

Hi ha un llogater que no vol marxar
Malgrat el suport de Janet Sanz, no ho tindrà fàcil el fons inversor Brookfield per culminar el seu projecte de construcció de la residència d’estudiants del Paral·lel, que encara no disposa de la llicència d’obres per poder iniciar els treballs. Tot i que l’empresa promotora ha signat opcions de compra amb els tres propietaris que comparteixen el solar del Paral·lel, s’ha trobat amb un escull: el llogater del local on hi ha la discoteca Brisas de Luxe, que reclama una forta indemnització i que, mentrestant, es nega a marxar.

Els representants d’Alba Spanish Propco 1 SLU, Alberto Nin i África Espinosa de los Monteros, no accedeixen a les pretensions de l’amo de la discoteca. Per això, l’empresa que explota aquest local, molt freqüentat per llatinoamericans, ha presentat una al·legació al projecte.

També l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha posat deures a Alba Spanish Propoc 1 SLU: ja que en aquest indret també hi ha una estació de servei, encara en funcionament, no es podrà construir la residència d’estudiants si, prèviament, no es presenta un informe que certifiqui que el sòl on s’aixecarà està totalment descontaminat.

(Visited 144 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari