El 18° MedaLogistics posa especial focus en el reposicionament del Mediterrani com a plataforma mundial de logística

La 18a edició de la Setmana de Logística i Transport al Mediterrani (MedaLogistics Week), una trobada organitzada conjuntament per l’Associació de Cambres de Comerç i Indústria del Mediterrani (ASCAME) i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona, tindrà lloc del 31 de maig a l’1 de juny del 2022 en el marc de la celebració del Saló Internacional de Logística (SIL) de Barcelona, la principal trobada del sector logístic al Sud d’Europa i el Mediterrani, l’organitzador del qual també és el CZFB.


La importància de la logística i el transport en la geopolítica i en les crisis

La 18a edició de MedaLogistics Week arriba en un moment clau: el COVID-19, el bloqueig del Canal de Suez al març del 2021 o l’actual guerra d’Ucraïna demostren com d’essencial és el sector de la logística i el paper fonamental que el Mediterrani pot jugar com a gran plataforma del comerç mundial.

Així doncs, enguany la cimera impulsarà l’aliança entre Àfrica, Europa i Àsia i oferirà alternatives a aquelles empreses que vulguin replantejar la seva cadena de valor des de la proximitat, potenciant les regions com una aposta de seguretat energètica, comercial i industrial.

Per a això, la trobada reunirà empreses, governs i experts internacionals dels principals sectors de la indústria, com la logística, el transport, ports, zones franques i les infraestructures, entre altres.

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat en el CZFB, ha expressat que “volem que SIL 2022 continuï caracteritzant-se per la seva internacionalitat a través d’esdeveniments com la MedaLogistics Week, que ens permet reforçar el nostre paper com a pont de negocis entre Europa, Amèrica Llatina, Àfrica, i els països del Mediterrani”.

Per la seva banda, Anwar Zibaoui, coordinador general de ASCAME, assenyala que “és el moment d’actuar per a reposicionar el Mediterrani com la gran plataforma logística dels fluxos est-oest i com la millor opció per a canalitzar la càrrega entre Àsia, Àfrica i Europa. La logística mai ha estat tan important com ara”.


Aposta per una aliança del Mediterrani amb Europa i Àfrica

La nova edició de MedaLogistics Week arriba amb la novetat d’abordar la situació post-pandèmia, potenciar la importància de la regió Mediterrània en el conjunt de l’economia global i abordar les necessitats de sostenibilitat del sector logístic i del transport al Mediterrani d’acord amb els ODS de les Nacions Unides.

A més, es fomentarà l’aliança d’Àfrica, Europa i Àsia, amb el Mediterrani en el centre com a gran hub d’innovació, logística i transport.

El primer dia, la trobada tornarà reforçant la seva aposta amb la celebració del 18è Fòrum Mediterrani de Logística i Transport i la 14a Cimera de Ports i Transport Marítim.

El 18è Fòrum Mediterrani de Logística i Transport debatrà sobre la transformació de la cadena de valor del Mediterrani a través de les regions que el conformen i el rol de l’economia col·laborativa en el sector logístic mediterrani. Es plantejaran els reptes i les principals tendències que estan exercint una pressió creixent sobre els detallistes i els fabricants, tant en les seves cadenes de subministrament com en l’economia subjacent del lliurament de béns al consumidor.

Per la seva part, la 14a Cimera de Ports i Transport Marítim reflexionarà sobre el rol dels ports mediterranis en un món canviant, estratègies d’inversió amb impacte en les plataformes portuàries i les mesures que poden adoptar les autoritats portuàries de tot el Mediterrani per a evitar que es produeixi una catàstrofe com la que va ocórrer en el port de Beirut a l’agost del 2020.

El segon dia de MedaLogistics Week potenciarà el paper del Mediterrani com a punt de trobada entre tres grans continents: Àfrica, Europa i Àsia. Ho farà a través de la 1a Trobada de Logística d’Àfrica i la 1a Cimera de Zones Econòmiques Especials del Mediterrani i Àfrica.

La 1a Trobada de Logística d’Àfrica posarà especial focus en el paper de la logística en la integració econòmica africana i exposarà mesures clau per a aprofitar al màxim l’Acord de la Zona de Lliure Comerç Continental d’Àfrica. A més, s’abordarà la situació del mercat d’inversió africà en els ports marítims, exposant els reptes i les oportunitats de negoci del sector.

D’altra banda, la 1a Cimera de Zones Econòmiques Especials del Mediterrani i Àfrica plantejarà els beneficis que podrien aportar les zones econòmiques especials (ZEE) a Àfrica i a la regió mediterrània. Així mateix, analitzarà la situació idònia de les ZEE per a adaptar-se i integrar la innovació 4.0, facilitant així que els ports puguin complir millor els seus objectius d’oferir un servei, unes instal·lacions i una eficiència de primera classe.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari