Com amaga Junts el cas Borràs?

Laura Borràs, amb Gabriel Rufián

El tancament de la instrucció sobre el presumpte fraccionament de contractes per part de l’actual presidenta del Parlament, Laura Borràs, de quan presidia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), ha coincidit en el temps amb les crítiques que ha pronunciat el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, contra l’expresident Carles Puigdemont, pels contactes assenyalats per diferents mitjans amb figures del règim rus per negociar el procés català. Una coincidència que, segons els republicans, està fent servir la gent de Junts per tapar el cas Borràs. Es fan els ofesos per les paraules de Rufián i així s’estalvien donar la cara en l’afer que esquitxa Borràs, la segona autoritat del país i destacada líder de Junts, argumenten.

Alguns republicans ho han arribat fins i tot a explicitar a Twitter. El mateix Rufián, a l’ull de l’huracà polític i a qui li cauen aquests dies garrotades a tort i a dret per part dels socis juntistes, s’ha fet ressò en el seu compte d’una piulada del republicà Victor Gasion en aquest sentit, que diu: “Els converjunts tapen la imputació de Borràs amb Rufián”. Una conjectura que defensen en veu més o menys alta destacats membres d’Esquerra Republicana.

Borràs i Rufián van coincidir un temps a Madrid, quan la primera feia de portaveu de Junts al Congrés i Rufián també feia ocupava i ocupa el mateix càrrec, però en aquest cas del grup republicà. La coincidència va obligar-los a negociar i fins i tot consensuar algunes qüestions. Fonts d’ambdós partits reconeixen que mai hi ha hagut massa bona sintonia entre els dos polítics.

(Visited 297 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari