Quins ressons russos van celebrar els homes de confiança de Carles Puigdemont?

Josep Lluís Alay
Josep Lluís Alay

Els ànims a Junts continuen encesos per les declaracions de Gabriel Rufián (ERC) que van atribuir contactes amb el govern rus a Carles Puigdemont, però no cal girar la vista molt enrere per trobar persones de confiança de l’expresident i eurodiputat destacant els ressons que obtenia el procés, de la ma del també líder de Junts, a Rússia.

El cap de l’oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay, ha afirmat a RAC1 que el seu objectiu és que Puigdemont expliqui la seva versió de la situació a Catalunya “on sigui, m’agradi més o menys el règim que hi hagi allà”. Alay, de fet, va difondre que “un article de la secció internacional del diari més important de Rússia, Komsomolskaya Pravda, analitza avui el conflicte i demana la participació de Moscou en la seva resolució“.

El community manager de confiança de Puigdemont, Aleix Clarió, que ara treballa per a Gemma Geis al Departament de Recerca i Universitats, celebrava el febrer del 2021 una reacció del ministre d’Afers Exteriors rus contra el cap de la diplomàcia comunitària, Josep Borrell: “Més enllà de l’hòstia, una potència mundial com Rússia està reconeixent oficialment el govern de l’1 d’octubre com a presos polítics i el mateix 1-O com un referèndum”.

“La batalla internacional està més viva que mai, i aquí el president Carles Puigdemont és el referent per a tots els països”, va concloure.

Un dia després, el març del 2020 -gairebé fa ja un any-, Puigdemont va concedir una entrevista al mitjà progovernamental Russia Today.

(Visited 279 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari