Petrolis Independents va aportar 50.000 euros a l’empresa de Vicent Sanchis

La companyia de Joan Canadell va subscriure una ampliació de 335 accions de Comunicació Vinària poc abans que el director de TV3 en fos nomenat administrador suplent

La benzinera de Petrolis Independents a Bescanó i un cartell on esponsoritza els Premis Vinari, amb TV3 com a mitjà oficial

Petrolis Independents, empresa de la qual n’és copropietari Joan Canadell, actual diputat de JxCat al Parlament de Catalunya, va aportar 50.000 euros a la societat Comunicació Vinària, de la qual Vicent Sanchis, n’és accionista i administrador suplent, poques setmanes abans que el nomenessin per aquest càrrec. A la Junta Universal de Comunicació Vinària celebrada el 9 d’octubre de 2019, Petrolis Independents va subscriure  335 participacions noves. Cada participació tenia un valor nominal d’un euro i una prima d’emissió de 148,2537 euros. El valor total era, per tant, de 50.000 euros. L’empresa de Canadell va fer una transferència bancària per aquesta quantitat a un compte corrent de Comunicació Vinària el mateix dia. Amb aquesta ampliació el capital de l’empresa va passar a ser de 3.345 euros.

Un mes i mig després, el 20 de novembre, una nova Junta Universal de Comunicació Vinària va aprovar per unanimitat designar com a administrador suplent de l’empresa Vicent Sanchis. L’administrador és Salvador Cot i l’acord implicava que Sanchis el substitueixi cas que “cessi per qualsevol causa”, segons consta al Registre Mercantil de Barcelona. Sanchis feia dos anys i vuit mesos que havia estat nomenat director de TV3. Perquè pogués accedir al càrrec va caldre introduir un nou article als estatuts socials de Comunicació Vinària -el 15 bis- per crear la figura de l’administrador suplent. Actualment, l’empresa té tres càrrecs: Salvador Cot (administrador), Vicent Sanchis (administrador suplent) i Maria Mercè Magaña (apoderada).

Petrolis Independents és una de les empreses que patrocina els Premis Vinari, que organitza anualment Comunicació Vinària des del 2013. Des de que Vicent Sanchis va arribar a la direcció de TV3 aquests Premis compten amb el suport de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i, fins i tot, el Canal 33 els emet en directe des de l’Auditori de Vilafranca del Penedès. TV3 és, alhora, mitjà oficial els Premis. Petrolis Independents també ha patrocinat el programa Bricoheroes, de Lluís Jutglar (Peyu) i Jair Domínguez, que fa uns dies va acabar la seva tercera temporada a TV3.

Petrolis Independents és una empresa creada per Joan Canadell i Jordi Roset. Té deu benzineres repartides per Catalunya que funcionen pràcticament sense personal i es defineix així al seu portal web: “Petrolis Independents és la primera empresa de benzineres de baix cost que des del primer dia tributa tots els seus impostos a Catalunya i que destina una part dels beneficis a projectes que treballen perquè el país assoleixi la independència. El principi que guia els accionistes és clar: la independència és l’únic que garanteix el progrés social i econòmic del país i una millor qualitat de vida pels seus ciutadans”.

En aquest web, Canadell es presenta dient: “sóc, i els que em coneixen bé ho saben, una persona compromesa. Compromesa amb uns ideals, amb un sentiment, amb un anhel de país. Vull que els meus fills puguin viure amb total llibertat i escollir el seu destí. Per tant, vull una Catalunya independent. Vaig ser molts anys directiu, i ara sóc empresari multiemprenedor. Sempre he defensat el paper de la petita i mitjana empresa d’aquest país”.

El 9 d’octubre de 2019, quan Petrolis Independents va aportar 50.000 euros a l’empresa de Vicent Sanchis, Joan Canadell era president de la Cambra de Comerç de Barcelona. El 28 de gener de l’any passat va dimitir per presentar-se com a número dos de la candidatura de Barcelona de JxCat a les eleccions al Parlament de Catalunya que va encapçalar Laura Borràs.

(Visited 1.900 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari