El govern espanyol tirarà pel dret i posarà un topall al preu de la llum

Diu que debatran la proposta amb la Unió Europea, però que si aquesta no els dona suport, ho faran igualment

Bombeta (fersay.com)
Bombeta (fersay.com).

El govern espanyol vol deslligar el preu de la llum del del gas i limitar el preu de l’electricitat a 180 euros el megawatt hora. Avui es paga de mitjana a 217 euros. Ho ha avançat la vicepresidenta espanyola i ministra d’Energia, Teresa Ribera.

En una entrevista a Onda Cero, ha dit que és una de les propostes que tant Espanya com Portugal plantejaran als 27 la setmana que ve. Ribera assegura que si no es fa en el marc europeu, el govern espanyol tirarà pel dret i ho farà sol. “En absència del suport de la Unió Europa, pensem que la nostra obligació és fer-ho pel nostre compte. Aquesta és una oportunitat per construir més Europa, però ha passat massa temps i va massa lent”.

La vicepresidenta espanyola, Yolanda Díaz, va més enllà i proposa que el paquet de mesures per rebaixar el preu de l’energia inclogui un impost extraordinari a les elèctriques.

Díaz ho ha dit a Ràdio Nacional d’Espanya: “Les tres grans elèctriques del nostre país han incrementat un 47% els beneficis. Han de contribuir en aquesta crisi, ha arribat el moment d’incorporar un impost extraordinari a les elèctriques”.

De moment no s’ha avançat si també es plantejarà un topall pel preu del gas que per algunes empreses suposa el gruix de la factura. L’organització de consumidors Facua ja ha dit que fixar el topall de la llum a 180 els sembla una presa de pèl.

Facua planteja que el topall es fixi en els 50 euros el megawat hora. Assegura que en aquest topall el 75% de la generació elèctrica a Espanya continuaria pagant-se per sobre del cost de producció. I plantegen que el govern espanyol compensi les pèrdues del 25% restant.

(Visited 97 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari