Confiscat a Tarragona un megaiot vinculat a Igor Sechin, amic de Putin

Es tracta del tercer iot confiscat per l'Estat espanyol des de l'inici de la guerra a Ucraïna per debilitar el president rus

El 'Crescent', l'iot d'Igor Sechin

El govern espanyol ha confiscat de manera provisional un iot que està atracat al Port de Tarragona i que podria ser propietat de l’entorn del president Vladímir Putin. Ho ha confirmat el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que ha explicat que aquest dimecres, a través de la Direcció General de la Marina Mercant, han acordat assumir el control d’aquest vaixell, anomenat Crescent, amb bandera de les Illes Caiman i d’uns 135 metres d’eslora per confirmar si té relació o no amb l’entorn del dictador rus.

Segons fonts policials, el vaixell estaria vinculat a Igor Sechin, un magnat del petroli amic del president de la Federació de Rússia. El mateix a qui les autoritats van confiscar un altre iot de luxe a França a principis de mes, l’Amore Vero. Sechin és un home de la més estreta confiança de Putin, a qui ha acompanyat en gran part de la seva carrera política; un dels aliats més antics del cap del Kremlin.

De fet, ho és des que fos cap del gabinet de Putin quan aquest era tinent d’alcalde de Sant Petersburg el 1994. Des de llavors, ha forjat aquesta relació amb ell fins a convertir-se en viceprimer ministre del seu govern durant quatre anys, del 2008 al 2012. Prèviament, havia estat cap adjunt del gabinet encarregat de supervisar els serveis de seguretat i les qüestions energètiques del país.

L’aliança de Sechin amb Putin també li ha servit per amassar fortunes de diners en el negoci del petroli. El mateix president el va col·locar al capdavant de Rosneft el 2004; actualment és conseller delegat d’aquesta petroliera estatal russa. La seva relació amb el cap del Kremlin i el seu poder en qüestions transcendentals per a la política i l’economia russa li han fet guanyar-se el malnom de Darth Vader al país.

El Crescent és el tercer iot que queda sota control de l’Estat espanyol des de l’inici de la guerra i per l’aplicació de les sancions contra interessos russos pel món. Ja es va confiscar el Valerie al Port de Barcelona i el Lady Anastasia a Port Adriano.

(Visited 108 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari