Aigües de Barcelona reforça la seva aliança amb els serveis socials metropolitans per ajudar els qui més ho necessiten

Aigües de Barcelona ha reunit els responsables del serveis socials de fins a 18 ajuntaments metropolitans, entre ells Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i Badalona. L’objectiu és reforçar el diàleg, el treball en comú i la cocreació amb els serveis socials dels ajuntaments, per enfortir l’atenció a les persones i col·lectius en situació de vulnerabilitat. 

Per això, la companyia ha organitzat el I Fòrum de Diàleg amb els Serveis Socials, des del convenciment que, a través del diàleg i l’escolta activa amb les administracions locals, que són la cara més visible en l’atenció diària a la ciutadania, i en concret a les persones i col·lectius en situació de vulnerabilitat, es pot millorar la qualitat de vida de la ciutadania. 

A la sessió de treball, s’ha posat de manifest la ferma voluntat de la companyia de reforçar la proximitat amb l’entorn, a través de l’escolta activa, la cocreació i el treball en comú amb les administracions, per tal de conèixer de primera mà els interessos i les necessitats de les persones en situació de vulnerabilitat. L’objectiu és també enfortir els vincles propers d’escolta activa i debat sobre els temes que tenen impacte i rellevància per a la companyia, a fi de cocrear i definir plans d’acció posteriors.

En la seva intervenció, el conseller delegat d’Aigües de Barcelona, Felipe Campos, ha indicat que “creiem en les aliances i el treball conjunt amb les administracions, per contribuir a la millora de la qualitat de vida de totes les persones i col·lectius, sobretot dels que es troben en una situació de vulnerabilitat”. 

Meritxell Farré, directora de Participació i Atenció a la Vulnerabilitat de la companyia, ha destacat “la necessitat de la coordinació i el diàleg continu amb els serveis socials municipals, ja consolidat des de fa anys a la companyia, per agilitzar les gestions i donar respostes eficients que arribin a les persones que pitjor ho estan passant”. 

La iniciativa dona continuïtat al Fòrum de Diàleg, una trobada que la companyia organitza des de fa més de 8 anys amb grups de relació específics (proveïdors, associacions de veïns, entitats socials, associacions de consumidors…), amb l’objectiu d’establir vincles propers d’escolta activa i debat sobre els temes que tenen impacte i rellevància per a la companyia.

Per a Aigües de Barcelona, les aliances i el diàleg amb les administracions i les entitats i associacions del territori són claus per contribuir conjuntament a una recuperació econòmica, sostenible i justa en els municipis on som presents. I és a través del desplegament del Pacte Social que Aigües de Barcelona vol impulsar, mitjançant el diàleg i les aliances, el seu paper d’agent actiu, treballant conjuntament amb les administracions, el tercer sector i altres agents del territori a partir de tres eixos principals: la solidaritat, l’ocupació de qualitat i la reconstrucció verda i justa, per contribuir a millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

Aquesta voluntat d’escoltar el territori i reforçar les aliances amb entitats i administracions està en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, concretament amb els objectius 1 i 17.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides