L’oposició vol la suspensió de Laura Borràs tan aviat se li obri judici oral

Els grups parlamentaris de l'oposició es remeten al reglament del Parlament que a l'article 25.4 recull aquesta mesura

Laura Borràs
Laura Borràs

L’oposició demanarà la suspensió com a diputada de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, tan bon punt se li obri judici oral pel presumpte fraccionament de contractes quan estava al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). El TJSC va anunciar dilluns, després d’acabar la instrucció de la causa, que veu indicis de delicte i ha donat deu dies a la fiscalia perquè presenti el seu escrit d’acusació.

El PSC i els comuns han avançat que activaran l’article 25.4 del reglament del Parlament per suspendre Borràs, mentre que el PP i Cs han demanat a la presidenta de la cambra que dimiteixi.

Per la seva banda, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, s’ha limitat a mostrar el “màxim respecte” per a Borràs i la seva presumpció d’innocència i ha demanat esperar a veure què passa. “És un tema que s’allarga quatre anys i finalment, després de dilacions i especulacions, cal veure quan es fixa el judici”.

El jutge instructor apunta que l’actual presidenta de la cambra catalana va dictar resolucions injustes sent-ne conscient, contràries a l’interès general, i conclou que existeixen indicis prou sòlids perquè Borràs sigui jutjada per la presumpta comissió dels delictes de frau administratiu i falsedat en document mercantil, i delictes continuats de prevaricació administrativa i de malversació de fons públics.

(Visited 132 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari