El Govern retoca la llei de consultes per preguntar pels Jocs d’Hivern

El Berguedà, Solsonès i Ripollès es queden sense consulta, que tindrà una resposta de sí o no i es farà passat Sant Joan

Estació d'esquí la Masella

Amb la mirada posada en els Jocs Olímpics d’hivern, el Govern ha aprovat un nou decret llei que permet fer una consulta a una part del territori. D’aquesta manera crea la base legal perquè es pugui preguntar només a les comarques que quedarien afectades per la candidatura dels Jocs Olímpics d’hivern Pirineus-Barcelona 2030.

La modificació de la llei 10/2014 ha afegit un punt a l’apartat 3 de l’article 4, que permet al president de la Generalitat promoure i convocar consultes simultàniament en més d’un municipi, d’una comarca o d’una vegueria, sobre afers relacionats amb les competències o els interessos de la Generalitat.

El Govern ha optat per aquest recurs de legislació d’urgència perquè els habitants de les comarques més directament afectades puguin manifestar la seva voluntat. Es tracta de la Vall d’Aran, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell i la Cerdanya.

El Govern no satisfà la demanda del Berguedà, el Ripollès i el Solsonès de participar en la consulta, però sí que s’ampliarà la seva presència a la taula de representació territorial de la candidatura, que té com a objectiu coordinar amb el territori els passos de forma consensuada.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari