El Regne Unit deixa al Chelsea a un pas de la fallida econòmica

L'executiu britànic ha congelat tots els actius del propietari del club londinenc, Roman Abramóvitx, pel seu vincle amb el president de Rússia, Vladímir Putin

César Azpilicueta amb la copa de la Champions League (Chelsea FC).

Els fonaments del Stamford Bridge ‘tremolen’ amb la decisió del Govern britànic. L’executiu de Boris Johnson ha congelat tots els actius de l’oligarca rus Roman Abramóvitx, propietari del 100% del Chelsea FC, pel seu vincle amb el president de Rússia, Vladímir Putin, i ha deixat al club londinenc en una situació econòmica delicada.

Segons ‘Daily Mail’, a les arques de l’últim campió de la Champions League només hi ha 21 milions d’euros. Solament els sous dels jugadors del primer equip, com Kanté, Havertz i Rüdiger, costen 34 milions d’euros al mes aproximadament.

El Chelsea sofrirà un bloqueig econòmic i esportiu fins que acabi la sanció del Govern. La penalització li impedeix vendre entrades i ‘merchandising’, realitzar traspassos de futbolistes (fitxatges i renovacions) i invertir més en seguretat.

Els patrocinadors principals del club, Hutchinson Three i Nike, estan analitzant la possibilitat de revisar el seu vincle amb el Chelsea, segons ‘Financial Times’ i ‘Daily Mail’ respectivament. Three aporta 48 milions d’euros en cada curs esportiu. L’acord signat amb Nike el 2016 ascendeix a 1.075 milions en 15 temporades.

El Chelsea està negociant amb el Govern del Regne Unit perquè el club operi amb la major normalitat possible. En un comunicat publicat a les xarxes socials, ha confirmat que ha iniciat converses amb l’executiu per a conèixer l’abast de la llicència que li permet continuar treballant a nivell esportiu.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Chelsea FC (@chelseafc)

Objectiu: vendre el club

Si res canvia, l’única solució possible seria vendre el club en el qual van triomfar Didier Drogba, Frank Lampard i John Terry. Abramóvitx va posar a la venda el Chelsea FC el dimecres 2 de març i va assenyalar el dimarts 15 com a dia clau per a analitzar les millors ofertes. ‘The Telegraph’ ha revelat que els tres inversors favorits són estatunidencs.

Laura Scott, de la BBC Sport, apunta que el Govern està obert a acceptar la venda del club londinenc si Abramóvitx no cobra res dels 4.000 milions d’euros en els quals està valorat el club que lideren els futbolistes espanyols César Azpilicueta i Marcos Alonso.

Johnson assenyala a Putin

El Govern de Johnson ha destacat que el Regne Unit ha estat l’únic país que ha sancionat a Roman Abramóvitx, empresari, que té una fortuna valorada en 9.400 milions de lliures esterlines, més de 11.000 milions d’euros i té participacions en la siderúrgica Evraz i en Norilsk Nickel. “És un dels pocs oligarques de la dècada dels 90 que manté la seva rellevància envers Putin”, ha explicat l’executiu.

També se li ha vinculat amb Igor Shuvalov, ex-primer ministre rus i president del consell d’administració de VEB, i amb el ja sancionat Alisher Usmanov, antic director general del Gazprom Investment Hòldings.

A més del propietari del Chelsea, el Regne Unit també ha sancionat a Oleg Deripaska, empresari industrial rus amb una fortuna d’uns 2.500 milions d’euros; el conseller delegat de Rosneft, Igor Setxin; el president del banc VTB, Andrey Kostin; el conseller delegat de Gazprom, Alexei Miller; el president de la companyia estatal russa Transneft, Nikolai Tokarev, que controla els oleoductes de Rússia, i Dmitri Lebedev, president de Bank Rossiya.

(Visited 121 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari