Pluges intenses a Catalunya després de tres mesos de sequera

Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Inuncat per ones que poden superar els quatre metres d'altura a alguns trams de la costa

Pluges intenses a Catalunya
Pluges intenses a Catalunya (Twitter).

Pluges intenses i forts onatges són els passos previs a l’arribada de la borrasca Celia. Aquest dissabte, 12 de març, Catalunya ha registrat nivells de precipitació que no es produïen des de fa tres mesos. El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha publicat un avís de situació meteorològica de perill per l’estat de la mar i per la forta pluja.

Protecció Civil ha activat l’alerta del pla Inuncat per ones que poden superar els quatre metres d’altura a alguns trams de la costa. En les últimes 12 hores s’han acumulat 61’3 litres per metre quadrat al Vendrell (Baix Penedès), 55’6 a Constantí (Tarragonès) i a alguns punts de l’Alt Empordà han rebut 63’71.

El temporal ha deixat nevades de més de 40 centímetres al Pirineu Occidental. La cota de neu es situa en els 1.200 metres d’altitud. L’episodi meteorològic arribarà al seu punt màxim entre el dissabte a la tarda i el diumenge al migdia.

L’Empordà, la zona més castigada

Es produiran pluges abundants que podran arribar fins els 100 litres de pluja acumulada a la comarca de l’Empordà i a la zona del nord-est de Catalunya durant tot el cap de setmana. Les comarques afectades amb grau 1 de perill (sobre sis) seran Baix Empordà, Alt Empordà, Conca de Barberà, Tarragonès, Baix Camp, Priorat, Baix Penedès i Alt Camp.

El diumenge 13 de març al matí l’onatge podrà superar els dos metres a l’Empordà, on el perill serà major que a les altres zones de la costa. A la nit i al migdia, es veuran ones de fins a tres metres d’altura a la costa de Barcelona. A l’Empordà podran arribar fins els quatre metres.

(Visited 325 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari