Els súpers neguen desabastiment arran d’una vaga de transportistes

El Govern crida a la calma davant la inquietud que ha generat un àudio de Whatsapp que anima a acaparar productes

Les grans cadenes de supermercats asseguren que no hi ha problemes d’abastiment als supermercats. Tampoc preveuen contratemps en la distribució d’aliments la setmana que ve. La inquietud neix en la difusió massiva d’un àudio a través de Whatsapp en què un suposat transportista recomana a la gent anar al supermercat per evitar quedar-se amb la nevera i el rebost buits, mentre duri una aturada que ha convocat per dilluns una plataforma de transportistes.

Aquests missatges i el d’imatges de prestatgeries de supermercats buides com les que es van veure en algun moment de la pandèmia s’han estès ràpidament per les xarxes socials i han generat certa inquietud. Però les patronals de la distribució i alimentació, Anged i Aecoc asseguren que cap cadena de supermercats ha donat senyals de tenir problemes d’abastiment. “De moment, els camions estan arribant i no tenim constància que la setmana que ve es pugui complicar la situació”, asseguren.

Sí que és cert que des d’aquest dijous es poden veure prestatges buits en alguns supermercats. I és que alguns consumidors han donat credibilitat als missatges virals i han acaparat alguns productes bàsics. Però malgrat això, els supermercats insisteixen que, deixant de banda l’oli de gira-sol, no tenen problemes d’abastiment i que el subministrament està garantit.

El vicepresident del govern, Jordi Puigneró, ha fet una “crida a la calma” i ha assegurat que “no hi ha cap vaga de transportistes convocada en aquests moments”. Es tracta, de fet, d’una aturada indefinida de transportistes a partir del 14 de març convocada per la Plataforma Nacional per la Defensa del Sector del Transport. Són representants d’autònoms i pimes que denuncien que se senten ofegats amb el recent encariment del preu dels carburants, agreujat per la guerra a Ucraïna. Aquesta aturada no compta amb el suport de les grans patronals del transport de mercaderies per carretera.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.