Revés de la justícia al CAC en l’afer Sirera-Terribas

El TSJC anul·la la resolució del regulador audiovisual que va exculpar l'exestrella de Catalunya Ràdio per cridar els oients a revelar la ubicació de policies i guàrdies civils l'1-O

Roger Loppacher
Roger Loppacher

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat la raó a Daniel Sirera, l’exdirigent del PP català i exconseller del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), en el procediment que va iniciar contra el regulador audiovisual català arran del fet d’haver estat exclòs d’una reunió on es van estudiar possibles mesures contra Mònica Terribas, aleshores periodista estrella de Catalunya Ràdio.

Segons el contingut de la sentència avançat per Vozpópuli, el TSJC ha anul·lat la resolució amb què el CAC, en una reunió celebrada l’octubre del 2018, va optar per exculpar Terribas per haver fet una crida als oients, com a presentadora d’El Matí de Catalunya Ràdio, perquè revelessin la ubicació dels agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional desplegats per desbaratar la votació de l’1-O.

La mateixa informació reflecteix que el TSJC conclou que Sirera va patir una “indefensió innegable” davant el que considera una “llarga llista d’irregularitats” que atribueix a l’expresident del CAC Roger Loppacher, per evitar que l’exdirigent del PP votés com a conseller del CAC.

La sentència alerta contra el fet que el CAC emprés “un argument no emparat per la llei per apartar qualsevol conseller sense un motiu específic”. Es refereix al fet que Loppacher va justificar la decisió de deixar Sirera al marge d’aquella reunió adduint que una denúncia qüestionava la imparcialitat de l’aleshores conseller, després que Neus Bonet, exdegana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, publiqués un tuit de suport a Terribas i Sirera respongués que era “periodisme al servei del règim”.

(Visited 195 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari