Aragonès assistirà a la conferència de presidents

L'ordre del dia inclou l'abordament de la crisi d'Ucraïna, punt que el president català considerava indispensable per participar-hi

Pere Aragonès, durant una reunió del seu govern
Pere Aragonès, durant una reunió del seu govern

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, assistirà finalment a la conferència de presidents que se celebra aquest diumenge a La Palma perquè l’ordre del dia ha estat modificat per incloure-hi l’abordament dels efectes de la invasió russa d’Ucraïna.

“Davant de situacions excepcionals, compareixences excepcionals”, ha manifestat Aragonès, que ha anunciat la seva participació en la trobada de La Palma després d’haver visitat, aquest dijous, un alberg que la Generalitat ha habilitat per acollir refugiats ucraïnesos.

En un principi, Aragonès havia rebutjat participar-hi adduint que la trobada només serviria per fer-se una foto amb els altres líders autonòmics i el president del govern d’Espanya, i que no seria prou útil ni un exponent de governança ni federal ni autonòmica.

Posteriorment, després que la trobada fos ajornada, va condicionar la seva assistència a la inclusió en l’ordre del dia de la situació d’Ucraïna i de les persones que han fugit dels atacs de l’exèrcit rus.

La presència d’Aragonès a La Palma era el desenllaç previsible després que la ministra i portaveu del govern d’Espanya, Isabel Rodríguez, avancés que la conferència de presidents abordaria la resposta humanitària espanyola a partir de la “cogovernança” entre l’executiu central i els de les CCAA, i que, a més, expressés el desig que el president de la Generalitat reconsiderés la seva negativa.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari