Per què la UAB ha rebut les crítiques d’algunes feministes?

Cartell contra la prostitució trencat

Foto: @feministes_cat

La Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va anunciar per aquest dimecres 9 de febrer la celebració d’un acte commemoratiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, en el qual es tractarà el projecte de Llei Orgànica de garantia integral de la llibertat sexual i el tractament de la prostitució. Per parlar sobre l’assumpte, la UAB ha organitzat una taula rodona en la qual estaran presents dues professores de la universitat i, a més, la secretària general del sindicat de treballadores sexuals OTRAS.

Ha estat precisament la participació d’aquesta darrera organització la què ha suscitat les crítiques d’algunes feministes, ja que ho consideren una mena de blanqueig de l’explotació sexual. “Quin puto fàstic blanquejar la prostitució des de la uni i, a sobre, el Dia de la Dona Treballadora. Quina poca vergonya”, ha assenyalat una jove a Twitter.

En la mateixa línia, la presidenta de L’Escola A.C. -una associació civil sense ànim de lucre- i simpatitzant de l’associació Catalunya Abolicionista Plataforma Feminista (CATAB), Núria González, ha carregat contra la universitat per haver escollit el Dia de la Dona per celebrar l’acte: “La UAB sempre amb el seu compromís infrangible amb el lobby putero. Perquè quin millor dia per blanquejar la prostitució que el 8-M. Feu fàstic”.

Precisament, la concentració convocada aquest dimarts per l’associació CATAB a la plaça de Sant Jaume de Barcelona va acabar amb alguns aldarulls arran de l’enfrontament entre les abolicionistes i les manifestants del sindicat CGT, favorables a la regulació de la prostitució. Un debat que divideix el moviment feminista des de fa temps.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.