La Generalitat vol ampliar per llei l’aval públic dirigit als càrrecs independentistes

El projecte de nou Fons Complementari de Riscos dona també cobertura per actuacions “alienes al càrrec”

Reunió del govern català
Reunió del govern català

El govern de la Generalitat preveu regular el Fons Complementari de Riscos, amb què va avalar per decret alts càrrecs encausats pel Tribunal de Comptes, amb una nova llei que n’amplia la cobertura a actuacions no emmarcades en l’exercici d’una responsabilitat pública, publica el diari El Mundo.

Segons aquesta informació, que cita el redactat de la nova llei, es tracta d’una norma que modifica el decret que va habilitar inicialment els avals, facilitats a través de l’Institut Català de Finances (ICF), una fórmula per facilitar aquest suport amb fons públics que el Tribunal de Comptes no havia acceptat fins aquest mes de febrer.

El nou redactat, sobre “l’àmbit d’aplicació subjectiu”, suprimeix la frase que el limitava a “les persones que tingui o hagin tingut la condició de personal al servei de l’Administració de la Generalitat i dels ens i organismes del seu sector públic, d’alts càrrecs i de membres del govern de la Generalitat per actuacions realitzades en l’exercici del seu càrrec”.

Així mateix, la llei que prepara el govern català manté el deure de retornar l’aval en cas de condemna ferma, però afegeix que no tenen l’obligació de fer-ho fins que l’hagi dictat el Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg. Una altra novetat amb relació al decret és que el Departament d’Economia i Hisenda assumiria directament la gestió de l’aval, en comptes de l’ICF, que se’n va encarregar provisionalment, fet que va causar incomoditat entre els seus treballadors.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari