El Govern habilitarà 2.000 noves places per acollir refugiats d’Ucraïna

La Generalitat mobilitzarà equipaments públics i privats a tot el territori al marge del macrocentre de Barcelona

La consellera d'Igualtat, Tània Verge

El Govern de la Generalitat ha anunciat que preveu habilitar unes 2.000 noves places per acollir refugiats ucraïnesos que fugen de la guerra. Ho ha explicat la consellera d’Igualtat, Tània Verge, en una entrevista a Catalunya Ràdio en la qual ha detallat que les places es distribuiran arreu del territori, a les diferents vegueries, en funció de les necessitats que es detectin.

Així doncs, més enllà del macrocentre d’acollida de Barcelona que el Govern central va anunciar, l’Executiu català mobilitzarà “tots els tipus d’equipaments que calgui activar”, siguin municipals, de la Generalitat o privats. D’aquesta manera, s’habilitaran albergs, habitatges socials i hotels per donar resposta a una primera acollida d’emergència.

La consellera ha destacat que l’allotjament anirà acompanyat de recursos d’escolarització, de salut, de serveis socials, d’atenció psicològica i també de cures de menors per tal d’oferir una acollida “integral”, i ha xifrat en unes 1.200 les persones refugiades d’Ucraïna que fins ara han arribat a Catalunya. Verge també ha assenyalat que la majoria dels qui han arribat s’estan allotjant en domicilis de familiars.

(Visited 129 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari