Des que la dirigeix Vicent Sanchis, TV3 ha pagat 10.500 euros a la seva empresa

En aquest període, la CCMA ha firmat 9 contractes amb Comunicació Vinària i una altra societat del seu grup per valor de 16.125 euros

Contractes i convenis firmats per la CCMA i Comunicació Vinària des de Vicent Sanchis dirigeix TV3

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha pagat 16.125 euros a societats del grup de Comunicació Vinària, de la qual Vicent Sanchis n’és accionista i administrador suplent, per retribuir col·laboracions amb TV3. Salvador Cot, administrador de Comunicació Vinària, a qui Sanchis hauria de substituir cas que deixés el càrrec, ha ingressat a nom d’aquesta empresa 10.500 euros mentre que Sílvia Barroso n’ha ingressat 5.625 a nom de Diari Connexió BCN. Comunicació Vinària va ser nomenada administradora suplent de Diari Connexió BCN el 24 de desembre de 2019, el mateix dia que Vicent Sanchis va ser nomenat administrador suplent de Comunicació Vinària.

Salvador Cot és l’editor del grup de mitjans de comunicació elMón mentre que Sílvia Barroso dirigeix el digital elmon.cat. Cot ha firmat set contractes amb la CCMA per participar en programes de TV3, des del 13 de març de 2017, quan Sanchis va assumir la direcció de la televisió. Un mes i mig després d’aquesta data, Cot va ser fitxat com a comentarista del programa Més324, que dirigeix i presenta les nits de dilluns a divendres Xavier Graset al Canal 33 amb reemissió a TV3. Per aquest contracte Comunicació Vinària va facturar 2.500 euros a la CCMA. Dos mesos després, Els Matins de TV3 també va fitxar Cot per les seves tertúlies. El contracte de la CCMA amb Comunicació Vinària també va pujar a 2.500 euros. Dos mesos i mig després va renovar el contracte amb Els Matins per tota la temporada 2017-2018, per 5.000 euros més. Aquell mateix any, va ser cridat a TV3 per participar en quatre programes especials relacionats amb el referèndum de l’1 d’octubre i altres esdeveniments com les eleccions al Parlament de Catalunya del desembre.

Sílvia Barroso va substituir Salvador Cot com a director d’elmon.cat i alterna les seves col·laboracions a Els Matins de TV3 amb les d’El matí de Catalunya Ràdio. Amb el programa que presenta Lídia Heredia a la televisió de Vicent Sanchis va començar a col·laborar-hi la temporada 2020-2021. Va cobrar 1.875 euros. Per la temporada actual cobra el doble: 3.750 euros.

Així doncs, el pool de Comunicació Vinària ha facturat 16.125 euros a la CCMA repartits en un total de 9 contractes. A més, la CCMA va començar a firmar acords marc de col·laboració amb Comunicació Vinària dos mesos després que Vicent Sanchis fos nomenat director de TV3. Des d’aleshores se n’han firmat cinc. Aquests convenis comporten que el Canal 33 transmeti en directe cada any la gala de l’entrega dels Premis Vinari, que organitza Comunicació Vinària a Vilafranca del Penedès. A la gala del 2020, Sanchis va pujar a l’escenari per entregar tres d’aquests premis.

Aquest dijous, el Parlament elegeix un nou consell de govern de la CCMA, que haurà de decidir si aquests contractes i convenis amb una empresa en la qual el director de TV3 hi té interessos particulars són compatibles legalment i èticament amb l’exercici del seu càrrec.

(Visited 129 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari