Sánchez exigeix a Joan Carles I que doni “una explicació” als espanyols

Respon així a la carta del rei emèrit al seu fill Felip VI després de l'arxiu de la Fiscalia de la investigació

Pedro Sánchez amb Joan Carles I

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha insistit que el rei Joan Carles I ha de donar explicacions sobre les finances malgrat l’arxivament de la investigació de la Fiscalia i després de la carta que va enviar el monarca al seu fill, Felip VI, sobre la possibilitat de viatjar pròximament a Espanya. “Continuo creient que ha de donar una explicació”, ha dit, perquè “són inadmissibles les informacions que hem anat coneixent” sobre el rei emèrit.

Sánchez s’ha referit a la carta que Joan Carles li va adreçar a Felip VI en què l’informa que manté la seva residència a Abu Dhabi, però preveu viatjar amb freqüència a Espanya, en una conversa informal amb els periodistes a l’avió en què s’ha traslladat a Letònia per visitar les tropes espanyoles que participen en una missió de l’OTAN de dissuasió a Rússia.

El cap de l’Executiu ha confirmat que dilluns a la tarda va ser informat per la Casa Reial que es faria pública aquesta carta i del sentit de la mateixa, encara que no del seu contingut exacte.

D’altra banda, no opina sobre el retorn de Joan Carles a Espanya perquè subratlla que aquesta és una qüestió que correspon tractar entre el rei emèrit i Felip VI.

Respecte a una hipotètica renúncia de l’actual rei a la inviolabilitat de què gaudeix d’acord amb la Constitució, no ha ofert detalls i s’ha limitat a assenyalar que quan hi hagi alguna decisió sobre això, es coneixerà.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides