El govern d’Espanya regularitzarà a tots els ucraïnesos sense papers

L'acord inclou aquests migrants en el grup que s'acull a una directiva comunitària temporal activada arran de l'atac rus

Refugiats fugint d'Ucraïna (UNHCR - Oleksiy Kovalov)

El govern central ha aplicat als ciutadans ucraïnesos que resideixen irregularment a Espanya la Directiva de Protecció Automàtica Temporal del 2001, activada per primer cop la setmana passada pels estats membres de la UE, per concedir-los permisos de residència i de treball, així com suport financer i acollida.

L’acord adopta la directiva comunitària en els seus termes màxims, segons ha traslladat l’executiu central. La ministra i portaveu, Isabel Rodríguez, que ha anunciat aquesta regularització, no ha facilitat una estimació de quants ucraïnesos vivien fins ara a Espanya sense papers.

El govern espanyol també treballa en “un instrument jurídic que permeti l’aplicació d’aquesta directiva de protecció temporal de manera immediata”, mitjançant una simplificació dels tràmits, amb l’objectiu que “les persones desplaçades que arribin a Espanya puguin obtenir els drets que els atorga la directiva de manera senzilla i ràpida”.

L’aprovació de l’aplicació de la directiva de protecció temporal assegurar els permisos de residència i treball als que fugen de la guerra a Ucraïna, així com l’accés a l’habitatge, l’educació i la sanitat.

(Visited 126 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari