Comencen les manifestacions feministes a Barcelona pel 8-M

Durant el matí s'han tallat algunes vies de la ciutat, i a les 12 han arrencat les mobilitzacions de diversos grups

Manifestació del Sindicat d'Estudiants i la plataforma Lliures i Combatives

Foto: @SindicEstudiCat

Diversos grups de feministes han sortit als carrers de Barcelona des de primera hora del matí amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora per tal de reivindicar els drets de les dones. Les primeres accions han consistit en talls de trànsit i columnes de dones en diversos punts de la ciutat, i cap a les 12 h han començat les manifestacions.

Els talls s’han produït a l’avinguda Diagonal, a la Gran Via -a l’altura de La Campana- i a la ronda del General Mitre, a la plaça de Lesseps, i han causat alguns moments de tensió entre els conductors i les manifestants. A la Diagonal, un home ha colpejat amb la porta una de les noies que participaven en el tall i, a Lesseps, els conductors també han recriminat a les feministes l’acció.

A les 12 del migdia, l’associació Catalunya Abolicionista Plataforma Feminista (CATAB) s’ha concentrat a la plaça de Sant Jaume per exigir l’abolició de la prostitució i reivindicar-se contra les polítiques del Ministeri d’Igualtat, encapçalat per Irene Montero, i de l’Ajuntament de Barcelona, liderat per Ada Colau. Per altra banda, a la mateixa hora, ha començat a la plaça de Catalunya la manifestació convocada pel Sindicat d’Estudiants i la plataforma Lliures i Combatives, la qual ha aplegat centenars de joves sota el lema ‘Contra la violència masclista, l’LGTBI-fòbia i el feixisme’.

La principal manifestació de Barcelona començarà a les 18 h a la plaça Universitat i, a diferència de l’any passat, serà en moviment i no caldrà inscripció prèvia. Està previst que la mobilització, amb el lema ‘Contra les precarietats, les fronteres i la violència, aquí estem les feministes!’, avanci fins a l’Arc de Triomf, on es llegirà el manifest unitari per posar fi a la protesta.

Les concentracions que es desenvolupin durant el dia coincidiran amb la vaga general convocada per la CGT amb l’objectiu de denunciar la discriminació de les dones en l’àmbit laboral. Precisament amb motiu de la vaga, durant tot el dia hi haurà afectacions en el transport públic, el qual funcionarà al 85%. També s’han decretat serveis mínims en l’àmbit educatiu, on es garantirà entre el 33 i el 50% del professorat.

(Visited 191 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari