Aragonès només acceptar anar a la conferència de presidents si es parla d’Ucraïna

La portaveu del govern central avança que s'hi tractarà la "resposta humanitària" espanyola a partir de la "cogovernança" entre administracions

El president Pere Aragonès, el vicepresident Jordi Puigneró i la consellera Tània Verge
El president Pere Aragonès, el vicepresident Jordi Puigneró i la consellera Tània Verge

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha condicionat la seva assistència a la conferència de presidents a un canvi en l’ordre del dia que hi inclogui la situació d’Ucraïna i de les persones que han fugit dels atacs de l’exèrcit rus, ha anunciat aquest dimarts la portaveu de l’executiu català, Patrícia Plaja.

Aquesta postura representa un canvi en relació amb la que va mantenir el passat 23 de febrer, quan va rebutjar assistir a la conferència que s’havia de celebrar a La Palma -finalment ajornada per l’atac de Rússia a Ucraïna-, adduint llavors que era una trobada sense continguts on primava la projecció d’una imatge.

Aragonès, això sí, manté la negativa a participar-hi, de moment, perquè al govern de la Generalitat no li consta cap canvi en l’ordre del dia. El president de la Generalitat, segons ha explicat Plaja, pensa prendre-hi part si s’hi aborda “amb profunditat el conflicte a Ucraïna” i “el tema dels refugiats i de les conseqüències a tots nivells”. La trobada tindrà lloc a La Palma aquest diumenge.

La portaveu del govern central i ministra, Isabel Rodríguez, ha avançat que s’hi tractarà la “resposta humanitària” espanyola a partir de la “cogovernança” entre l’executiu central i els de les CCAA. Així mateix, ha expressat el desig que Aragonès reconsideri la seva negativa i ha assegurat que el govern central contactarà amb la Generalitat per saber si finalment hi assistirà.

(Visited 84 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari