Por a Palau pel protagonisme de Victòria Alsina

L’atac de Rússia a Ucraïna va fer que totes les institucions posessin el focus a la zona. Més enllà de poder evacuar la seva població, tots els territoris europeus van buscar tenir un perfil propi o diferenciar-se de la resta, donada la desorientació inicial de la UE. A Catalunya, el Govern va voler treure pit amb un oferiment per a acollir refugiats. Però a l’equip directe del president, Pere Aragonès, al nucli dur de Palau, van mirar amb recel que la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, comencés a tirar d’agenda, mantingués reunions o converses i plantegés iniciatives al marge del president. Una figura de JxCat amb protagonisme és sempre motiu d’alarma a Palau. I en aquest cas la por de deixar-la créixer ja va provocar comentaris crítics.

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, està disposada a diferenciar-se dels seus predecessors en el càrrec en matèria de presència internacional davant una greu crisi com la d’Ucraïna, que, a més, pot comportar refugiats. El seu equip afirma que amb ella la Generalitat tindrà més interlocució directa amb Europa per poder posar en marxa iniciatives pròpies amb independència del que faci l’Estat espanyol.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.