Pere Aragonès es resigna i claudica davant de JxCat

El Govern de la Generalitat i l’executiu de l’Estat espanyol encara tenen pendent la segona reunió pública de la taula de diàleg. S’està retardant, però les dues parts asseguren que tenen molt interès a celebrar-la. La primera, que es va fer a Barcelona, va suposar una presa de contacte i poca cosa més, però tant Catalunya com Espanya van destacar la necessitat de dialogar i buscar una solució al conflicte polític. La polèmica, però, va venir de la mà del president català, Pere Aragonès, i JxCat.

Aragonès volia que tots els membres de la delegació catalana fossin membres del Govern, per dotar de caràcter institucional la taula i que pogués ser un òrgan d’executiu a executiu. Junts, però, es va entestar a enviar-hi un sol membre del Govern, el vicepresident Jordi Puigneró, i tres membres del partit que no són al consell executiu. La discrepància es va tancar amb Aragonès anant-hi només amb dos consellers d’ERC i assegurant que en pròximes reunions intentaria convèncer ­JxCat. Ara, però, a les portes de la segona reunió, l’equip d’Aragonès assegura que està resignat, que sap que no té res a fer en això amb JxCat, i que tornarà a enviar-hi només consellers d’ERC, claudicant així davant l’absència que imposa Junts.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.