La Generalitat obre sis delegacions i tres oficines més a l’exterior

El Japó, Corea del Sud, el Brasil, Senegal, Sud-àfrica, Andorra, Irlanda, Eslovènia el Quebec, Polònia i Escòcia, nous punts de la xarxa internacional anunciats per la consellera Alsina

La consellera d’Acció Exterior de la Generalitat, Victòria Alsina
La consellera d’Acció Exterior de la Generalitat, Victòria Alsina

La consellera d’Acció Exterior de la Generalitat, Victòria Alsina, ha anunciat aquest dilluns l’obertura de noves delegacions a l’exterior, que s’ubicaran a Tòquio (Japó), Seül (Corea del Sud), Brasília (Brasil), Andorra, el Dakar (Senegal) i Pretòria (Sud-àfrica). A més, ha avançat la creació de les oficines d’Eslovènia, Irlanda i el Quebec -fins ara n’hi havia a Nova York i l’Alguer-, i l’habilitació de dos “enviats especials” a Polònia i Escòcia, una figura de nova creació.

Alsina ha justificat aquesta expansió de la presència exterior de la Generalitat adduint una necessitat de disposar d’una “veu a l’exterior sense tuteles i sense intermediaris”, i ha assegurat, referint-se a “les persones que han volgut que ens quedem a casa, que actuem com una diputació provincial o ajuntament”, que té una “mala notícia”, ja que preveu que “viatjarem i parlarem del nostre país com mai s’ha fet”.

La consellera, que ha afirmat que aquesta xarxa exterior està al servei no només de les institucions públiques de Catalunya, sinó també del sector privat que es vol projectar a l’exterior, ha acusat el Tribunal de Comptes d’usar l’acció exterior de la Generalitat com a excusa “per intentar aconseguir la mort política i civil de persones per pensar el que pensaven”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.