Joan Carles I es queda a Abu Dhabi

El rei emèrit ha enviat una carta al seu fill, Felip VI, en què assegura que visitarà Espanya, però no s'hi quedarà a viure

Felip VI amb Joan Carles I
Felip VI amb Joan Carles I

El rei emèrit tornarà a Espanya, però no s’hi quedarà a viure. Joan Carles I ha enviat una carta al seu fill, el rei Felip VI, en què detalla els plans que té després que la fiscalia ha arxivat totes les investigacions obertes que tenia.

Joan Carles diu que es quedarà a viure a Abu Dhabi perquè hi ha trobat “la tranquil·litat”. Assegura que, als Emirats Àrabs, hi ha “adaptat” la forma de vida i agraeix la “magnífica hospitalitat” que l’hi han ofert. Tot i això, explica que pensa tornar “amb freqüència” a Espanya “per visitar família i amics”.

En el text, el rei emèrit reconeix que, després de la decisió de la Fiscalia, creu que és “oportú considerar” la tornada a Espanya, tot i que “no de forma immediata”. La mateixa Casa del Rei ha fet pública la carta en un comunicat i apunta que “respecta i comprèn la voluntat” de Joan Carles.

Fins a la setmana passada, a Joan Carles se l’investigava per unes comissions suposadament il·legals en relació amb l’adjudicació de l’AVE a la Meca, el presumpte ús de targetes “black” pagades per un empresari i els diners que hauria ocultat al paradís fiscal de l’illa de Jersey. Fa cinc dies, la Fiscalia va arxivar totes les investigacions obertes sobre el patrimoni del rei emèrit, en una decisió que aplanava el camí cap a un possible retorn del monarca.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides