“Avenços” sobre els corredors en la tercera reunió entre Rússia i Ucraïna

La trobada entre els dos països a Bielorússia no avança en res més que en millorar l'evacuació de civils

Imatge de la reunió entre Ucraïna i Rússia

La tercera trobada bilateral entre Moscou i Kíev per tractar l’alto el foc ha acabat amb “petits avenços sobre la logística dels corredors humanitaris”, segons ha assenyalat Mikhaïl Podoliac, portaveu de la delegació d’Ucraïna a les converses. El negociador de la part russa Vladímir Medinski ha assegurat que encara és “massa aviat per parlar de res de positiu”, segons ha recollit l’agència Reuters.

Així, l’únic avenç serviria per millorar l’evacuació de civils en els corredors humanitaris acordats en la segona de les trobades, després que ambdues parts s’hagin acusat mútuament de boicotejar-los.

Poc abans d’aquesta última trobada, Rússia havia exigit a Ucraïna per a un alto el foc “immediat” que reconegui l’annexió de Crimea a Rússia, realitzada el 2014 després d’un referèndum il·legal que la comunitat internacional rebutja, i la independència de les repúbliques secessionistes del Donbàs, Lugansk i Donetsk.

Ucraïna, per la seva banda, demana a Moscou que aturi els atacs contra civils. El conflicte ja ha causat més d’1,73 milions de refugiats, segons les Nacions Unides.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari