1’5 milions de refugiats ja han fugit de la guerra d’Ucraïna

La majoria de desplaçats se n'han anat a Polònia, Eslovàquia, Moldàvia, Romania i Hongria

Refugiats escapant d'Ucraïna (Chris Melzer, UNHCR)
Refugiats escapant d'Ucraïna (Chris Melzer, UNHCR)

1’5 milions de persones han fugit d’Ucraïna i s’han convertit en refugiats a països propers. Ho ha confirmat aquest diumenge, 6 de març, Filippo Grandi, alt comissionat de l’agència de l’ONU d’ajuda als refugiats.

Des de l’inici de la invasió russa d’Ucraïna, Nacions Unides ha habilitat una web amb dades actualitzades sobre el desplaçament de refugiats que està provocant la guerra. La majoria de desplaçats han fugit cap a Polònia. També han arribat a Eslovàquia, Moldàvia, Romania i Hongria.

Mapa de refugiats (UNHCR)
Mapa de refugiats (UNHCR)

Solidaritat als EUA i a Catalunya

Estats Units d’Amèrica ha anunciat aquest dissabte, 5 de març, que donarà 2.750 milions de dòlars per a les víctimes a Ucraïna i Polònia. Es preveu que la xifra d’ucraïnesos que han deixat les seves llars creixi en els pròxims dies.

Segueix l’evacuació de la ciutat portuària de Mariúpol, que va ser interrompuda ahir pels atacs russos. El Govern de la Generalitat de Catalunya i la Creu Roja habilitaran un total de 400 llits per a refugiats en pisos, pensions i albergs en diferents ciutats catalanes que comptaran amb professionals per a donar suport psicològic, jurídic i atenció social bàsica.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides