Catalunya desplega les seves ‘armes’ solidàries per a ajudar a Ucraïna

El Govern de la Generalitat i la Creu Roja habilitaran 400 llits per acollir als refugiats ucraïnesos

Filera d'ajuda humanitària a Ucraïna
Filera d'ajuda humanitària a Ucraïna

Generalitat, Ajuntaments, ONGs, ciutadans independents… Persones de tota Catalunya estan fent tot el possible per ajudar a les víctimes de la guerra d’Ucraïna, tant els refugiats que han pogut escapar com els que encara segueixen al país assetjat per Rússia.

La societat catalana està desplegant totes les seves ‘armes’ de solidaridad per aconseguir el material necessari: medicaments, roba i aliments bàsics no peribles i llestos per consumir. L’Ajuntament de Barcelona ha impulsat campanyes de recollida de donacions en diversos punts de la capital catalana i ha facilitat els contactes de les oenegés perquè aquell que vulgui contribuir pugui donar diners per ajudar al poble ucraïnès.

400 llits per a refugiats ucraïnesos

El Govern de la Generalitat de Catalunya i la Creu Roja habilitaran un total de 400 llits per a refugiats en pisos, pensions i albergs en diferents ciutats catalanes que comptaran amb professionals per donar suport psicològic, jurídic i atenció social bàsica.

Està previst que aquesta acció es dugui a terme en les pròximes setmanes. De moment, 253 ucraïnesos estan buscant un sostre on dormir a Catalunya. “Estem treballant per posar fi a la situació actual, que és fruit de la improvisació que ens trobem el dijous en el qual va començar la invasió”, expliquen a El Periódico fonts de la conselleria d’Igualtat i Feminismes.

Barcelona, capital de la solidaritat

Ciutats de tota Catalunya s’han mobilitzat per a aconseguir tot allò necessari per als ucraïnesos. Barcelona està sent un gran exemple de solidaritat. Aquests són alguns dels punts de recollida que s’han organitzat per tota la capital catalana:

Aúpali Portabebès: c. Tradició, 5. Recollida de motxilles portabebès. De dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h. Dissabtes, de 10 a 14 h.

Consolat General d’Ucraïna a Barcelona: c. Numància, 185 (baixos 2). De dilluns a divendres, de 9.30 a 13.30 h.

Escola Ucraniana Shevchenko – Associació Txervona Kalyna: c. Enric Bargés, 9. Dissabte, de 15 a 18 h.

Diverses botigues de Sant Antoni: Calçats Sir: rda. Sant Antoni, 23; Deesa Bosc: c. Manso, 34; Moreno: c. Calàbria, 31; Foto Xavi: av. Mistral, 8; Bielsa Òptics: c. Calàbria, 52; Lampista David: c. Borrell, 115; Soyma: c. Parlament, 35, i Núria Dansa: c. Viladomat, 106. Recollida de medicaments, alimentació seca infantil, roba tèrmica d’hivern i llaunes de conserves. En horari comercial.

Bar i galeria d’art 33/45: c. Joaquín Costa, 4 Recollida de material mèdic, aliments no caducs, mantes o roba. De dilluns a diumenge, a partir de les 16 h.

Associacions Sonrisas de Ucrania i Djerelo: la Rambla, 9 (església de Sant Josep i Santa Mònica). De dilluns a diumenge, de 9 a 19.30 h.

Escola Sadako: c. Collserola, 42. En horari lectiu. Organitzat per la comissió solidària de l’escola en col·laboració amb l’Associació Karaama i el Consolat Ucraïnès de Barcelona.

Escola Projecte: av. Tibidabo, 16. Recollida de medicaments, roba i menjar a partir del 2 de març. De dilluns a divendres, de 9 a 17 h.

Escola Vedruna Gràcia: c. Gran de Gràcia, 236. Recollida d’aliments i medicaments de l’1 al 3 de març, en horari lectiu.

Església de Nostra Senyora del Perpetu Auxili: c. Balmes, 100. De dilluns a diumenge, d’11 a 18 h.

Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona: c. Mallorca, 283. Recollida d’aliments del 2 al 18 de març, de dilluns a dijous, de 9 a 18 h; i divendres, de 9 a 14 h.

Institut Escola Coves de Cimany: c. Coves de Cimany, 54. Recollida de productes de primera necessitat per part de AFA IE Coves d’en Cimany, de dilluns a divendres, de 8.30 a 17 h.

Farmàcia Basté: c. Rogent, 54. De dilluns a divendres, de 8.30 a 21 h; i dissabte, de 9 a 14 h.

Escola Splai: c. Maladeta, 75-77. 4 de març, de 8 a 17 h.

Mercat de Pagès de la Sagrera: pl. Masadas. Diumenge 6 de març, de 9 a 14 h.

Escola ucraniana Mriya – Institut Salvador Seguí: c. Pont de Treball Digne, 15 De dilluns a dissabte, de 8 a 18 h.

Fundació Brafa: c. Artesania, 75. Recollida de material sanitari i aliments de primera necessitat que no caduquin fins el 18 de març.

Club Futbol Montanyesa: via Júlia, 168. Recollida de material de primera necessitat i articles sanitaris com gases, iode, alcohol o aigua oxigenada. Es pot deixar a les oficines del club o a la porta de l’estadi, diumenge, abans del partit.

Institut Escola Trinitat Nova: c. Pedrosa, 2. Recollida en horari lectiu de mantes, roba d’hivern, sacs de dormir, articles d’higiene, menjar preparart en llaunes (no vidre), entre d’altres.

(Visited 389 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari