Asens s’alinea amb la vicepresidenta Díaz a favor d’enviar armes a Ucraïna

El president del grup parlamentari d’Unidas Podemos es desmarca del rebuig abanderat per la líder de Podemos i ministra Ione Belarra

Jaume Asens
Jaume Asens

La discrepància sobre l’enviament d’armes a Ucraïna anunciat pel govern d’Espanya no només existeix en el si de l’executiu, sinó també entre representants del soci minoritari, Unidas Podemos (UP).

El president del grup d’UP al Congrés dels Diputats, Jaume Asens, s’ha alineat amb la posició de la vicepresidenta segona del govern, Yolanda Díaz, i en contra del rebuig manifestat per la ministra de Drets Socials i secretària general de Podemos, Ione Belarra.

En declaracions al programa Aquí Cuní (Cadena SER), Asens ha considerat que “la solidaritat no és suficient de vegades” i ha advocat per evitar una escalada bèl·lica, com havia dit Belarra, però alhora ajudar Ucraïna a defensar-se.

El cap de files d’UP al Congrés ha aclarit que és la seva “opinió personal” i ha admès que no és “una opinió compartida per tothom en el meu espai polític”. Sobre el parer expressat per Belarra, que és també el de la ministra Irene Montero, Asens ha assegurat que “no m’incomoda”, tot i que “no estic del tot d’acord amb ella”.

Aquestes diferències afloren després que la portaveu de l’executiu, Isabel Rodríguez, afirmés que el govern d’Espanya parla amb una sola veu sobre l’atac de Rússia a Ucraïna, i que el president Pedro Sánchez rectifiques el seu plantejament inicial de facilitar armes a Ucraïna exclusivament a través del mecanisme de la Unió Europea.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.