Sanchis rectifica la seva Declaració de Béns i ara diu que té un 9,8% d’accions de Comunicació Vinària

La presidenta de la CCMA reconeix que el seu càrrec en aquesta empresa és incompatible amb dirigir TV3

Comparació de les declaracions de béns patrimonials de Vicent Sanchis els dies 1 i 2 de març

La Declaració de Béns Patrimonials del director de TV3, Vicent Sanchis, ha aparegut, aquest dimecres 2 de març, amb una rectificació: en l’apartat on especificava que tenia un 10% de les accions de l’empresa Comunicació Vinària ara hi consta que aquest paquet accionarial és llegueríssimament inferior. La rectificació detalla que la seva participació és d’un 9,8%. Aquesta dada ve acompanyada d’un text que resa “Esmena error transcripció (Febrer 2022)”. En canvi, a la columna on es demana si té algun càrrec orgànic a l’empresa hi continua figurant la paraula “cap”.

Aquesta rectificació ha coincidit amb la tramesa a la diputada socialista Beatriz Silva de la resposta de la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, a una pregunta que li va formular el 8 de febrer. En aquesta resposta, Llorach reconeix implícitament que Vicent Sanchis infringeix la Llei del règim d’incompatibilitats dels alts càrrecs al servei de la Generalitat en simultanejar aquesta funció amb la d’administrador suplent de l’empresa Comunicació Vinària.

La pregunta recordava que la llei catalana que regula les incompatibilitats dels alts càrrecs de la Generalitat determina que no poden tenir un percentatge igual o superior al 10% del capital en empreses que tinguin concerts, convenis o contractes de qualsevol mena amb el sector públic estatal, autonòmic, comarcal o local” i s’explicava que, a la Declaració de Béns Patrimonials, Sanchis va fer constar que tenia el 10% d’accions de Comunicació Vinària, empresa que ha subscrit 11 contractes i 5 convenis amb la CCMA des de que dirigeix TV3. La diputada socialista afegia que “a més de tenir el 10% de les accions d’aquesta empresa, el director de la Televisió Pública de Catalunya és administrador suplent des del 24 de desembre de 2019 de Comunicació Vinària”. I acabava preguntant “Quines mesures ha adoptat la CCMA?”.

La resposta de Llorach, datada el 22 de febrer, diu que “de la informació que es troba disponible a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, la participació social del director actual de TVC a la societat a què es refereix la il·lustre Sra. Diputada és inferior al percentatge del 10% que marca la Llei”. No donava cap explicació de la incompatibilitat legal entre ostentar alhora un càrrec com la direcció de TV3 i un altre en una empresa com Comunicació Vinària. L’article 3 de la Llei del règim d’incompatibilitats diu que “els alts càrrecs al servei de la Generalitat han d’exercir llurs funcions amb dedicació plena i absoluta i no poden compatibilitzar llur activitat amb l’exercici de cap altre lloc, càrrec, representació, professió o activitat mercantil, professional o industrial, de caràcter públic o privat, per compte propi o aliè”. Es tracta, doncs, d’un reconeixement implícit de la incompatibilitat. Qui calla, atorga.

Llorach no ha aportat cap document que demostri la seva afirmació que a “la informació disponible” que es troba a la CCMA la participació social de Sanchis a Comunicació Vinària és inferior al 10%. A la Comissió de Control de la CCMA celebrada al Parlament el passat 25 de febrer, el director de TV3 va adduir que s’havia equivocat en fer constar a la Declaració de Béns Patrimonials que té un 10% d’accions en aquesta empresa. A més, en un to superb va dir a la diputada Beatriz Silva que anés al Registre Mercantil a comprovar-ho. S’entén que aquesta informació del Registre Mercantil és la que està disponible a la CCMA tot i que Llorach no ha volgut facilitar-la a Silva. Finalment, Sanchis s’ha decidit a introduir la rectificació esmentada a la Declaració de Béns Patrimonials. Si li hem de fer cas, va tenir la cura de vigilar que la seva participació a Comunicació Vinària fos un 0,2% inferior a la que prohibeix la llei.

Llàstima que després s’equivoqués en fer-ho constar a la Declaració.

(Visited 510 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari