L’Ajuntament de Barcelona trenca les relacions amb el Consolat de Rússia

El consistori adverteix que la mesura es mantindrà fins que "cessi la invasió il·legal d'Ucraïna i retorni la pau al país"

Consolat General de la Federació Russa a Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit suspendre les relacions institucionals amb el Consolat General de la Federació Russa “fins que no cessi la invasió il·legal d’Ucraïna i retorni la pau al país”. Així ho ha comunicat la tercera tinent d’alcaldia, Laia Bonet, en una carta enviada al cònsol general rus de la ciutat, Aleksandr Pankov, en la qual ha explicat que el consistori “no participarà en actes convocats pel Consolat General ni convidarà als representants diplomàtics de la Federació Russa a reunions i actes convocats per l’Ajuntament”.

En l’escrit, Bonet ha justificat la decisió argumentant que, lluny de posar fi als enfrontaments i retirar les tropes, la situació a Ucraïna ha empitjorat els darrers dies, de manera que el consistori ha decidit fer un pas més “en coherència amb la tradició de Barcelona com a ciutat de pau i defensora dels drets humans“.

La tercera tinent d’alcalde de l’Ajuntament també s’ha referit a la comunitat russa que viu a Barcelona i ha assegurat que, malgrat trencar les relacions amb el consolat, no es deixarà “de prestar l’assistència tècnica necessària per garantir l’adequat funcionament dels serveis consulars” per a aquests ciutadans. Bonet ha tancat l’escrit manifestant la seva “esperança que ben aviat”, un cop restablerta “la pau i la democràcia a Ucraïna” es reprendran les relacions institucionals amb el consolat rus.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides