La Generalitat treballa en una “intensa recollida” de material humanitari per a Ucraïna

El Govern compta amb la col·laboració del Consolat d'Ucraïna i d'organitzacions no governamentals

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb el cònsol ucraïnès, Artem Vorobyov

Foto: @govern

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha explicat aquest dijous en l’acte institucional de suport al poble ucraïnès que el Govern està treballant amb el Consolat General d’Ucraïna “per coordinar una intensa recollida de material humanitari” i enviar-lo al país “amb la màxima celeritat possible”. Acompanyat del cònsol general d’Ucraïna a Barcelona, Artem Vorobyov, la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, i cònsols d’altres països, el cap de l’Executiu català ha detallat que la recollida s’està fent amb la col·laboració d’organitzacions no governamentals.

En aquest sentit, Alsina ha anunciat que “hi haurà punts de recollida a disposició al Port de Barcelona i a altres ports catalans, així com a la Fira de Barcelona, per canalitzar tot el material que les persones i entitats del nostre país volen enviar a Ucraïna”. Durant la seva intervenció, la consellera ha destacat que “la Unió Europea va néixer com un espai de pau i valors compartits, que representa una idea del món basada en la pau, la democràcia i el multilateralisme” i que, per això, reclamen “una Unió Europea que lluiti per fer un món millor, també fora de les seves fronteres”.

Aragonès, per la seva banda, ha insistit que Catalunya està “al costat” del poble ucraïnès, i que seguirà treballant amb els socis europeus i les institucions en defensa de la “democràcia, de la pau i de la independència d’Ucraïna”. “Catalunya tornarà a demostrar un cop més que és una terra d’acollida”, ha asseverat.

(Visited 98 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari