La Fiscalia conclou que la família de Joan Carles I també va gaudir de fons opacs

Ingressos i viatges facilitats per Sanginés-Krause també van arribar al cercle proper al rei emèrit

Juan Carles I, en un acte públic amb el seu fill i actual cap d'Estat
Juan Carles I, en un acte públic amb el seu fill i actual cap d'Estat, Felip VI, la reina Letizia i la reina emèrita Sofia

Persones properes al rei emèrit d’Espanya, Joan Carles I, també es van beneficiar de diners opacs facilitats per l’empresari mexicà Allen Sanginés-Krause, segons conclou la Fiscalia Anticorrupció en els decrets amb què ha arxivat de les diligències que afectaven l’anterior cap d’Estat.

L’escrit especifica que no només Joan Carles I, sinó també “familiars o pròxims” a ell, van ser realment els beneficiaris de transferències efectuades per Sanginés-Krause a Nicolás Murga Mendoza, militar jubilat i exajudant del rei emèrit, entre els anys 2016 i 2019, per un import superior al mig milió d’euros.

Anticorrupció, que no concreta quins familiars i persones properes a Joan Carles I es van beneficiar d’aquests diners, assegura que no va quedar constància de cap contraprestació vinculada amb les transferències, que considera que van ser “actes unilaterals efectuats a títol lucratiu”.

En canvi, segons recull El Confidencial, també indica que Sanginés-Krause va pagar viatges de diversos membres de la família reial espanyola per un import de mig milió d’euros més.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides