GSMA se suma a la condemna contra Rússia mentre abraça l’Aràbia Saudita

L'organitzadora del Mobile World Congress exhibeix la seva intenció de celebrar un esdeveniment a Riad

El director executiu de STC, Olayan M. Alwetaid, i el director general de GSMA, Mats Granryd

Foto: @GSMA

L’organitzadora del Mobile World Congress (MWC), GSMA, ha anunciat que ha arribat a un acord amb Saudi Telecom Company (STC), l’empresa líder en serveis tecnològics i de telecomunicacions de l’Aràbia Saudita, per dur a terme l’esdeveniment Mobile 360 el maig d’aquest any a Riad, la capital del país.

La notícia s’ha conegut una setmana després que GSMA decidís deixar Rússia sense pavelló propi al MWC de Barcelona com a mostra de condemna a la invasió d’Ucraïna: “La GSMA segueix totes les sancions polítiques i governamentals que resulten d’aquesta situació. No hi haurà pavelló rus al MWC22”, va anunciar l’organitzadora en un comunicat, subratllant la “situació emergent” i “la tràgica pèrdua de vides” de la població ucraïnesa.

No obstant això, GSMA sí que ha acceptat fer negocis amb l’Aràbia Saudita, el país que, juntament amb els Emirats Àrabs Units, encapçala de la coalició internacional que, des del 2015, ha participat directament en la guerra del Iemen amb atacs aeris i bombardejos, un conflicte qualificat per l’Organització de les Nacions Unides (ONU) com “la major catàstrofe humanitària del món”. De fet, des que va esclatar la guerra, es calcula que han mort 377.000 iemenites dels quals gairebé el 70% han estat infants menors de cinc anys.

Amnistia Internacional assenyala que el 80% de la població del país necessita ajuda humanitària per sobreviure i lamenta que, a finals de gener d’aquest any, la coalició que encapçala l’Aràbia Saudita -amb el suport dels Estats Units i del Regne Unit- hagi llançat “incessants atacs aeris contra les zones del nord del Iemen”, causant centenars de víctimes civils i destruint infraestructures i serveis.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.