Argimon nega irregularitats en la compra de material sanitari a l’inici de la pandèmia

El conseller de Salut admet que va ser "una operació de risc" però assegura que van fer "el que tocava"

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha comparegut aquest dijous en la comissió de Salut del Parlament per donar explicacions sobre les presumptes irregularitats que l’Oficina Antifrau de Catalunya va detectar en un contracte de l’Institut Català de la Salut (ICS) per a la compra de material sanitari. El titular del Departament ha defensat que “no hi ha cap element de corrupció” i que la Sindicatura de Comptes no ha trobat cap irregularitat en la contractació, i ha insistit que, en aquell moment, “la prioritat de totes les institucions va ser l’obtenció de material de protecció en un moment d’extrema escassetat a nivell mundial”.

Argimon ha remarcat que Antifrau va explicar que no hi ha cap element “delictiu o de corrupció” en el contracte entre l’ICS i l’empresa Basic Devices SL, el qual va ser adjudicat inicialment per un import de 60,5 milions d’euros tot i que finalment va reduir-se fins als 35 milions, però ha admès que Salut va arriscar-se. “Era una operació de risc, sí, però calia assumir-lo perquè no ens podíem quedar sense uns elements de protecció fonamentals per als professionals”, ha defensat el conseller, assegurant que “vam fer el que tocava fer” i que el Departament “no es va equivocar”.

El titular de Salut ha argumentat que si no s’hagués continuat endavant amb el contracte “hauríem tingut problemes de falta de materials de protecció”, i ha assenyalat que, degut a la situació excepcional causada per la pandèmia, en altres autonomies i països el procés de contractació tampoc va ser l’usual. “No eren els canals habituals, els canals no estaven restablerts. Cada administració es buscava la vida“, ha explicat.

ERC i Junts han donat suport a Argimon i han remarcat que, tot i els riscos que va comportar, el contracte va permetre salvar la vida de molts sanitaris i que el sistema estigués capacitat per atendre els ciutadans. D’altra banda, l’oposició ha demanat aprendre la lliçó i posar les eines necessàries perquè no torni a passar en el futur.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.