Aragonès acusa Putin d’atacar els valors de la UE

El govern penja una pancarta de suport a Ucraïna al Palau de la Generalitat

Acte de suport del president Pere Aragonès a Ucraïna
Acte de suport del president Pere Aragonès a Ucraïna

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha atribuït al president rus, Vladimir Putin, un “atac frontal als valors del projecte europeu”, entre els quals ha enumerat la pau, la solidaritat, la democràcia i els drets humans, que segons ha afegit “han guiat la història d’Europa”.

En un acte de suport públic a Ucraïna, en presència del cònsol general d’aquest país a Barcelona, Artem Vorobyov, el president català també s’ha alineat amb les decisions adoptades “de forma unitària, decidida, i amb tota la fermesa” per la Unió Europea i els seus estats membres contra interessos russos amb l’objectiu de restablir la pau a Ucraïna, envaïda des de la setmana passada.

El govern català, així mateix, ha penjat una pancarta al balcó del palau de la plaça de Sant Jaume, amb el lema “Catalunya amb Ucraïna. Per la pau, la llibertat i els drets humans”, acordat amb el consolat ucraïnès.

A banda del cònsol Vorobyov, han assistit a l’acte el cònsol general de França, Olivier Ramadous; el director de la Comissió Europea a Barcelona, Manuel Szapiro; i cònsols de diferents països de la Unió Europea. En representació de la Generalitat també hi ha intervingut la consellera d’Afers Exteriors, Victòria Alsina.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides