La Mesa del Parlament no es pronuncia sobre la rebaixa de sou proposada per la CUP

L'òrgan presidit per Laura Borràs ha traslladat l'assumpte al grup de treball, que fa mesos que està encallat

Reunió de la Mesa del Parlament

Foto: @parlamentcat

La proposta que ha presentat la CUP per regularitzar les dietes dels diputats del Parlament i forçar així la Mesa a pronunciar-se al respecte ha estat desestimada. L’òrgan que presideix Laura Borràs ha redirigit la proposta que del secretari tercer de la Mesa, Carles Riera, al grup de treball on els diversos partits tracten l’assumpte, el qual fa mesos que està encallat. El cupaire ha lamentat a través de Twitter que “una majoria de la Mesa no ha volgut pronunciar-s’hi encara”, i ha recordat que s’està parlant d’una despesa “d’1,1 milions d’euros públics”.

Els anticapitalistes consideren que haurien de ser els diputats i diputades “qui assumeixin el cost de l’IRPF per la regularització de les dietes”, i que només s’haurien d’abonar els desplaçaments i viatges que estiguin justificats. Una proposta que, a la pràctica, implicaria una retallada del sou dels membres de la Cambra. “Cal aturar els privilegis i sous d’escàndol de diputades i alts càrrecs del Parlament. I com a mínim deixar de cobrar sous encoberts en forma de dietes”, ha defensat el diputat de la CUP Xavi Pellicer.

El passat octubre del 2021, quan la Cambra va aprovar el pressupost del Parlament, ERC, Junts, el PSC i Ciutadans van votar a favor que fos la Cambra qui cobrís part del cost de l’IRPF, mentre que els comuns i els anticapitalistes van votar-hi en contra, ja que consideren que hauria d’anar a càrrec de cada diputat. Els cupaires han afirmat que Junts, ERC i el PSC fa mesos que demoren la regularització de les dietes i han dut a la Mesa la seva proposta per tal de forçar els membres a pronunciar-se, tot i que finalment no ho han aconseguit. Ara, amb el trasllat de l’assumpte al grup de treball, el debat torna a ajornar-se.

(Visited 86 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari